Nagyon magas CK érték

Tisztelt doktornő. Ma kaptam meg vérképem eredményét, melyet látva nagyon megijedtem. A CK érték 8187 (! ) . Összefüggésben lehet ez a magas érték azzal hogy a múlt héten kezdtem fittness terembe járni férjemmel, és két nap múlva izomlázam lett, a belső combom fájt nagyon, menni is alig tudtam. Máskor is jártam már edzésekre, de ilyen nagyfokú fájdalmam még sosem volt (úgy látszik öregszem) .Ülő munkát végzek, tehát nehezet szinte sosem emelek (leszámítva a gyerekeimet) . Még két érték tért el nagyon a normálistól, a GOT és a GTP. Úgy hallottam ezek az értékek a májfunkcióra irányulnak. Mondhatni antialkoholista vagyok, és életemben nem dohányoztam. Esetleg megtudná mondani hogy ezek az értékek mitől ilyen magasak? Válaszát előre is megköszönve, maradok tisztelettel: Rózsa Péterné

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bessenyei Mónika válasza CK témában

Kedves Kérdező!

A magasabb CK érték lehet a megerőltető izommunka következménye. Néhány nap múlva kontrollálni kell, és ha csökken, akkor nagy a valószínűsége, hogy ez okozta. A májenzim értékek emelkedése ezzel nem lehet összefüggésben, de ha szed pl.fogamzásgátló tablettát, azzal igen. Ezt is ellenőriztetni kell. Emellett vírusfertőzés is okozhatja a panaszokat. Belgyógyászati vizsgálat javasolt.

Kérdés: 2011. február 09., 11:43; Megválaszolva: 2011. február 17., 21:10
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Egy éve magas CK
Egy éve igen magas Ck értékem van. 2013 szeptemberében 3500 volt ekkor betudtuk a kétoldali tüdőgyulladásnak, és a szívritmuszavarnak. havonta járok...
Milyen fertőzés
T Rákóczi Éva doktornő! a ck szint egyetlen alkalommal volt 499 utána rendeződött izombiopsziát csináltak -eredményel nincs izomgyengeség...
Pupilla eltérés
Tisztelt Doktor úr! Mindig is szorongó ember voltam. Szorongasomra napi 0,5 mg frontint szedek. Mostanában viszont egyre többször vagyok mások...
Szédülés, fülcsengés - vélemény
Udvozlom! Egyik nap kerdeztem mar Ontol, koszonom a valaszat Most abban kernem a segitseget, hogy egy kicsit tisztabban lassak, mivel sajnos szorongasos...
Nolicin mellékhatása