Aggodjak-e az extrém magas cpk ertek miatt?

Tisztelt doktor úr/nő! 1 hete kezdtem edzoterembe járni. Ez előtt még nem jártam, így nem végeztem komolyabb spotolast. Kb 3 napig nagyon kemény izomlazam volt, és így mentem el az esedékes vérvételre. Egyéb értékeim mellett a legextremebb a cpk érték volt, max. 190 helyett 10530 lett (! ) Nagyon aggódom, bár az orvosom nem ijesztett meg, csak egy ismételt vérvételre küldött, ami előtt legalább 1 hét pihenest javasolt. Az lenne a kérdésem, hogy aggodnom kell e emiatt, vagy abba kellene hagynom az edzést? Köszönettel,

Legfrissebb cikkek a témában

    Nincs találat!

Dr. Tomonkó Magdolna válasza CK témában

Kedves Kérdező!

Nem kell aggódnia, ez természetes velejárója az izomláznak. Az edzést azonban fokozatosan kell kezdeni, nem jó egyszerre ennyire megterhelnie a szervezetét.

Üdv: dr. Tomonkó Magdolna

Kérdés: 2015. január 07., 19:53; Megválaszolva: 2015. január 24., 16:09
Kérdések és válaszok: Egyéb
Kaphatok covid vakcinát? és melyik...
Folyamatos Szédülés
Várható-e javulás...
Pfizer covid vakcina
Folyamatos Szédülés