Hajnali fjefájás

Egész életemben fejfájos, és migrénes voltam, szegény jó Anyám is ilyen volt.2007 tavaszától hajnalra mindig, fáj a fejem, de másként mint eddig, Szolnokon a Hetényiben készítettek MR-t, amelyben ez áll: a kis agyhemispheriumában 1, 5cm-esischaemiás laesiot van, Kaptam Trentalt, Cavinton Forte-t, és Notropilt. A családom kérésére el mentem Lipót városba, ahol 2007, 05.22-én a következőt állapította meg egy itt érettségizett Főorvos Asszony: Iránydiagnozis: Discopathia cervicalis. Cervicoencephalis syndroma, A CD-t meg nézte és azt írta: Vascularis encephalopathia nem valószinűsíthetőVissza mentem a Hetényi Kórházba ezzel ahol akövetkezőt írták: Vél: tensios cephalagia, nyaki gerincre UH, Orvosságok: Apranax, és Cavinton Forte. De tovább fájt a fejem. A blgyógyász nyugalmazott Főorvos Kunszentmártonban azt mondta Nekem Naponta szedjek B1 vitamint és Ibuprofén tartalmú izom lazítót, én Ibumax 400-t vettem, éstovább szedem a Cavintont is. De újabban megint nbagyon fáj a fejem reggelre, de ha fel kelek, rövid időn belül el mulik, és egyáltalán nem fáj.Tudom nem egyszerű ez, de hátha kapok valami új infót Önöktől. Melyek azok az izom lazítók, amelyek estleg segítenének még? Köszönöm üdvözlettel, Várkonyi Gyula a FEJ fájós.

WEBBeteg szakértő válasza fejfájás témában

Kedves Kérdező!

Valóban állhat a panaszai mögött nyaki eredetű fejfájás, viszont ezzel kapcsolatos képalkotó vizsgálatokról nem ír, így ezt célszerű lenne elvégezni. Mivel a migrén mérsékelt fokban emeli a stroke (agyvérzés) előfordulásának a valószínűségét és a korábban készített MR-felvételen már leírtak egy ischemiás léziót, így vércukor-, vérnyomás-, hajnali vérnyomás ellenőrzése, valamint nyaki Doppler, szív ultrahang, szükség esetén egyéb kardiológiai vizsgálat is indokolt lehet.

Izomlazítónak Mydetont kellene megpróbálni, esetleg Baclofent, valamint szivacsos nyakrögzítő alkalmazását. Amennyiben krónikus, tenziós típusú fejfájása van, megelőző gyógyszeres kezelés válhat szükségessé (triciklikus antidepresszánsok) .

Tisztelettel: Dr. Siró Péter neurológus

Kérdés: 2008. június 16., 18:15; Megválaszolva: 2008. június 16., 18:15
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Szúrkáló érzés
Homloktáji fejfàjàs
Jó napot kívánok. Amiatt kerestem fel Önt mert az utóbbi időben elég sűrűn fáj a fejem homloktájt. Voltam covidos kb 1 hónapja. Voltam már...
Agyi problema
Tisztelt Doktor Ur! 4 napja kezdodtek panaszaim. Reggel felkelve szedules fogadott, napkozben nem volt problemam,de este visszatert a szedules enyhe...
Érkereszteződés
Tisztelt Doktor Úr! Mellékelem kontrasztanyagos belső fül-, és koponya MR vizsgálatom leletét. Szédüléssel és fejfájással küzdök pár éve...
Fejfájás, pulzáló hang a fülben
Tisztelt Dr.Úr! Egy hónapja tartó fejfájással küzdök, szorító jellegű, magas nyomásérzés a fejben, időnként fejtetőbe nyilalló, gyógyszer...