Nyaki Gerinc MR

Tisztelt Doktor Nő! Már kérdeztem Öntől, vállfájdalommal kapcsolatban ahol leírtam Önnek a röntgenleletemet, válasza az volt, hogy akár nyaki gerincsérv is lehet. Nos azóta jártam MR vizsgálaton ugyanis a fájdalmaim alternatív kezelésekre nem nagyon javultak. Az MR vizsgálat eredménye a következő: A nyaki lordosis kiegyenesedett. A csontos gerinccsatorna norm. tágasságú. A csigolyák magasága megtartott, zárólemezeik épek.. A C:V:-VII. csigolyák ventralis és dorsalis peremein durva csőrképződések láthatók. Ezen porckorongok állománya kifejezett mértékben degeneralt. A C.V. -VI. csigolya közötti porckorong körkörösen széles alapon előboltosul, a myelont csaknem eléri, de rajta számottevő compressiot nem képez. aC.VI.-VII. csigolya közötti porckorong körkörösen széles alapon előboltosul, jobb oldali túlsúllyal és jobb oldalon a gyök eredésénél compressiot képez. A többi ábrázolódott porckorong szabályos alakú mérs. dehydraált. Az ábrázolódott kisízületek egyenetlen felszínűek, szűkültek. A cranio-spinalis átmenet megtartott. a myelon ábrázolódott szakasza norm. vastagságú, intenzitású és lefutású. Orvosi vélemény: Discus hernia a C.V. -VI. és VI. -VII. csigolya között. Spondylosis, spondylarthrosis, polydiscopathia cerv. Kérdésem lenne, hogy kicsit érthetőbbre lefordítsa nekem. Van-e sérv vagy nincs ill. mennyire komoly a gerincproblémám. 12 gyermekkel foglalkozom egy lakásotthonban, (gyermekfelügyelő) vagyok, ahol éjjel- nappali műszakban a gyerekek teljes ellátását végzem, vagyis cipekedés (bevásárlás) - mosás, takarítás, emeletre cipekedés stb. Akinél jártam már előzőleg reumatológus ill. idegsebész orvosnál ő azt mondta ha lehet ne nagyon emeljek nagy súlyt, lassú mozdulatokkal dolgozzam stb. Kérdésem lenne még, hogy Ön szerint ezt a munkát mennyire fogja befolyásolni a betegségem ill. tudom -e a munkám majd folytatni. Hálás köszönettel várom válaszát

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bessenyei Mónika válasza a gerinc MR témában

Kedves Kérdező! Két nyaki porckorongnál is van sérve, az V-VI és a VI-VII között. Ezek közül az utóbbi a veszélyesebb, mert a kilépő ideggyököt jobb oldalon nyomja, ezáltal jobb kar illetve vállfájdalmat okozhat. A terheléstől tényleg tartózkodnia kell, a jelenleg végzett munkát szerintem el tudja majd látni.

Kérdés: 2010. szeptember 12., 15:31; Megválaszolva: 2010. szeptember 17., 12:29
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Idegbecsípődès?
Egy ideje fennálló panaszok
Tisztelt Doktornő! Lassan három hónapja már hogy nem érzem magamat úgy mint korábban. Az egész fejfájással kezdődött, amit eddig a fejem szinte...
Huntington vagy stressz?
Tisztelt Doktornő! Az utóbbi időben lettem igazán figyelmes arra hogy különösen nagy koncentráció közben általában játék vagy hasonló ideges...
PÁNIKBETEGSÉG ?
TAVALY TAVASZAL VOLT EGY NAGYOBB LELKI MEGRÁZKODTATÁSOM,AZÓTA SOKSZOR MOSTANÁBAN NAPONTA TÖBBSZÖR IS REMEGÉS JÖN RÁM.ELSŐNEK CSAK GYOMOR IDEGRA...
Izomrángás
Tisztelt Doktornő! 31 éves vagyok, 2,5 éves és 7 hónapos Kislányaimmal otthon vagyok. Egészséges a mai világban uralkodó helyzethez képest...