fejsérülés utáni szaglás elvesztése?

Tisztelt Doktor Nő / Doktor Úr!

 

A férjemet fejsérülés érte kb egy hónapja. Agyrázkódása is volt, a koponyaüregén belül volt egy hajszálér repedés, mely felszívódott egy-két napon belül (a CT szerint). Sem koponya törése, sem repedése nem volt. Hetekig nagyon fájt a feje, de mostmár csak reggel és este fáj neki, amit a gyógyszerek csillapítanak neki.

A kérdésem az lenne, hogy emiatt nem érez ízeket, sem illatokat? Bármit eszik, vagy szagol, nem érzi! Nagyon aggaszt. Gyógyítható? Vissza fog ez térni neki a régikerékvágásba?

Köszönöm válaszukat!

Üdvözlettel: Gné G. Andrea

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a szíglászavar témában

Kedves Andrea!

Koponya sérüléseknéln gyakran károsodik az az agyideg, amely a szaglás szolgálatában áll. A sérülése lehet átmeneti, de végleges is. A javulás akár hónapok múlva is bekövetkezhet. Igazából a javulást elősegíteni gyógyszeresen illetve egyéb terápiával nem lehet. Az idő fogja megmutatni lesz e javulás.

Dr. Bessenyei Mónika, neurológus
Kérdés: 2010. február 27., 10:27; Megválaszolva: 2010. február 27., 10:27
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Bfs?
Szédülés MRI lelet
fejfájás
fej felszínének fájdalma
Aneurysma gyanú