• Miért remeg a kislányom, ha valami új inger éri?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Címzett!

        Segítséget szeretnénk kérni, kislányunkat elvittük egy gyógytornászhoz is aki felmérte az állapotát. Arra a következtetésre jutott (amiről papírt is adott), hogy a fejlettsége megfelelő a korához képest, 3 éves és két hónapos. A remegéssel kapcsolatban javasolta hogy neurológust keresünk meg.

        Előfordulása:

        - Új dolgot vélt felfedezni

        - Örül valaminek/valakinek.

        Remegése először a kezénél kezdődik és az egész teste átveszi néhány másodperc ereéig. Utána abba marad. Olyan mintha nem tudná magát kifejezni. A gyermek nagyon impulzív és mozgékony. Eddig még nem vittük el sportolni hiszen csak 3 éves. Nagyon nagy a mozgás igénye. Ilyen impulzivítása 1 éves korától van.

        Válaszát előre is köszönjük.

        WEBBeteg szakértő válasza a remegés témában

        Kedves Kérdező!

        A gyerekeknek gyakran vannak furcsa szokásaik, melyeknek semmilyen jelentőseége nincs, ha egyébként normálisan fejlődik és más tünetet nem észlelnek. Érdemes lenne egy pszichológiai vizsgálatra elmenniük, hogy a hyperaktivitasát felmérjék és megfelelően elkezdjék korrigálni még időben, iskola  kezdés előtt.


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk Itt kérdezhet

        Dr. Szamosi Szilvia

        Kérdés: 2010-02-16 19:51:40; Megválaszolva: 2010. február 16., 19:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben: