• agyvérzés utáni kettőslátás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor/Nő! Páromnak több mint fél éve súlyos agyvérzése volt. Nagyon gyorsan kezdett javulni az állapota, az orvosok szerint az agyvérzés súlyosságához képest meglepően jól van. Azonban nagyon zavarja, és valószínűleg a betegség gyógyulásában pszihésen is hátráltatja, hogy nem lát jól. Külön-külön mindkét szemével kitűnően lát, a kettőt együtt használva azonban már összemosódik előtte minden, főleg kint a szabadban. Lehet ezt gyógyítani? Ha igen, hol találhatunk olyan szakembert, aki foglalkozik ilyen jellegű betegségek gyógyításával? Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a stroke, kettőslátás témában

        Kedves Kérdező!

        Nagy valószínűséggel a vérzés következtében károsodhattak azok az agyi központok, melyek a látás illetve szemmozgás szolgálatában állnak. Ebben az esetben számottevő javulás nem igazán várható. Szemészeti probléma is okozhat kettőslátást, ezért szemészeti vizsgálat is mindenképpen javasolt. Nem ismerek olyan szakorvost, aki kifejezetten ezzel foglalkozna.


        Dr. Bessenyei Mónika, neurológus
        gyermekgyógyász-endokrinológus-diabetológus Itt kérdezhet

        Dr. Felszeghy Enikő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-16 19:46:00; Megválaszolva: 2010. február 16., 19:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben: