gerinc lipóma 2. rész

Kedves Doktornő!

gerincsérv gyanú miatt készült MRT vizsgálat a gerincemről. Krónikus derékfájás, keresztcsonti fájdalom miatt.

A vizsgálat igazolt egy L5-ös kis sérvet, mely ideggyököt nem nyom. Itt derült ki, hogy az S1 részben van egy 15 mm-es intraosseális lipóma. Azt szeretném megtudni, hogy gyógyítható, illetve műthető-e ez a daganat, veszélyezteti-e az életem?

Köszönettel:Emese

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a gerinc lipoma témában

Kedves Emese!

Az intraossealis lipoma egy a csontban lévő jóindulatú "zsírdaganat", mely ha nő és a csont szerkezetét károsítja akkor okozhat a későbbiekben problémát. A fájdalmáért lehet felelős. Élteveszély semmiképpen sem áll fenn. A további teendőt idegsebésszel kell megkonzultálnia.

Dr. Bessenyei Mónika, neurológus
Kérdés: 2010. február 15., 13:46; Megválaszolva: 2010. február 15., 13:46
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Bfs?
Szédülés MRI lelet
fejfájás
fej felszínének fájdalma
Aneurysma gyanú