carotis elzáródás

Tisztelt Doktor úr/nő! Jobb oldalon első nyaki verőér elzáródást álapitottak meg, mely probléma mentesen zajlott le. Műtétet nem javasoltak-nem értem miért? -. ön szerint érdemes alternativ gyógymóddal próbálkozni- sono terápia-, vagy nyugodjak bele a diagnozisba " lezajlott eset, a vér talált magának kerülő utat, nincs teendő". Kérem, sziveskedjék tanácsot adni. Köszönöm, tisztelettel!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papp Júlia válasza carotis elzáródás témában

Kedves Kérdező!

Ha tünetmentese zajlott le az artéria carotis elzáródása, akkor volt idő arra, hogy megnyíljanak olyan elkerülő utak, melyek megfelelőel biztosítják az agy adott területeinek vérellátását. Elzáródás esetén műtétet nem végeznek, mert a beavatkozás kimenetele jelenleg még igen rossz. Nagyfokú szűkületek esetén érdemes műtétet végezni, de csak bizonyos esetkeben. Alternatív gyógymódok a helyzeten már nem fognak változtatni. Arra kell ügyelni, hogy a másik oldali éren ne alakuljon ki szűkület. Ehhez vérrögképződésgátló gyógyszer és vérzsírcsökkentő szedését szoktuk javasolni.. Kérje ideggyógyásza véleményét a teráppiát illetően.

 

Üdvözlettelo: Dr Bessenyei Mónika

 Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus

Kérdés: 2009. augusztus 08., 19:45; Megválaszolva: 2009. augusztus 08., 19:45
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Klinikailag izolált syndroma?
Mini infarktus
Ön szerint ez probléma lehet vagy...
Fej felső rész zsibbadás
Mi a teendő?