Motilium idegrendszeri mellékhatás

Tisztelt Doktornő!

A motilium tablettát szedtem 3 napig refluxom miatt és sajnos erős fejfájás, szédülés, álmatlanság és izomgörcsök jelentkeztek a szedés során, így abbahagytam. Azóta 2 hét már eltelt, de még mindig fennállnak a tünetek, éjszaka rosszul alszok, erősen ver a szívem. Egy hónapja hasonló módon jártam a cerucal tablettával, akkor féloldali arcidegbénulást kaptam, ami pár óra múlva megszűnt. Akkor volt EEG vizsgálatom, nyaki röntgenem és koponya CT-m és mindent rendben találtak, a gyógyszer abbahagyását követően 2 hét múlva megszűntek a tünetek. Most viszont már 2 hét eltelt és nem jobb. Mit tudok tenni? Neurológiai kivizsgálás már 1 hónapja megvolt és akkor is egyértelműen a gyógyszer okozta a tüneteket. Szedjek B6 tablettát? Meddig?

Köszönettel:

Dr. Plósz János válasza motilium mellékhatása témában

Kedves Kérdező! A Cerucal és a motilium tabletta mellékhatásprofilja hasonló, a vegyületek hasonlósága miatt. Érdemes lenne belgyógyászhoz fordulnia az elhúzódó tünetek miatt, mert vannak olyan belgyógyászati betegségek, melyek tüneteit enyhe esetben felerősíthetik. ideggyógyászati teendő ezzel nincs.   Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2009. augusztus 08.

Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek

Szteroid injekciótól izomleépülés
Üdvözlöm, Kérdésem az lenne, hogy régebben kaptam Kenalong injekciót farba (allergia miatt kaptam) …Ezt követően, néhány hónap múlva azt vettem észre,...
Nagyon gyors fejrázás babánál
Tisztelt Doktornő! 10,5 hónapos unokaöcsém néha nagyon gyorsan rázza a fejét jobbra-balra. Többször láttam már ezt a fejrázást, pl. napközben az...
Éjszakai kézzsibbadás
Pots vagy orthosztatikus hipotenzió
Fejfájás egy hónapja
Vascularis laesiok