Halánték tájéki nyomásérzet

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Kb. 4 napja fennálló halánték táji fokozott nyomásérzésem van. Mostanra ez már elviselhető, de kezdetben nagyon feszítő, pulzáló volt. Kisugárzott a fejtetőre, állkapocshoz, néha tarkótájékra. Vérnyomásomat időnként mértem, 140/100 Hgmm volt a legnagyobb érték. Hajoláskor csak néha jelenkeztek a tünetek fokozottabban. Az elmúlt 2 napban hőemelkedésem is volt. Folyadékot bőven fogyasztottam. Kb. 1 éve télen-nyáron folyamatosan tüsszögök, fújom az orromat, de most ezek a tünetek enyhébbek, allergológiai vizsgálatra majd szeretnék elmenni. Lehetséges hogy valamilyen gyulladásom van? Válaszát előre is köszönöm!

WEBBeteg szakértő válasza állkapocs fájdalom témában

Kedves Kérdező!

 

Az Önhez hasonló tüneteket az állkapocsizületi gyulladás szokott okozni, ez rágáskor fokozódó fájdalmat okoz, hátsó foggyökér gyulladás, esetleg a halántéktájon futó artéria gyulladása. Első körben én fogászati vizsgálatot javasolnék, ezt követően pedig ideggyógyászatit.Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus

Dr. Bessenyei Mónika, neurológus
Kérdés: 2009. augusztus 05., 10:05; Megválaszolva: 2009. augusztus 05., 10:05
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Mri lelet (Dva gyanú )
MR vizsgálat eredménye
Látás problémák
Csecsemő septum pellucidum hiánya
SM beteg lennék?
Üdv, Szorongásos tüneteim vannak több mint 10 éve. Pánikrohamok, amiket leküzdöttem, de az általános szorongas visszater. Sajnos hipochonder is...