Spontán rekeszizom görcs, gyakori bordatörés

Tisztelt Szakértő! Szeretném tudni, hogy mitől van spontán jelentkező rekeszizom görcs, ami hol egyik, hol másik oldalon jelentkezik, pár percig tart. Másik kérdésem, hogy 1, 2 havonta előforduló, orvos álltal nem látott bordatörésnek milyen következménye lehet? Köszönettel: Bakk Jánosné

WEBBeteg szakértő válasza rekeszizomgörcs témában

Tisztelt Kérdező!

A rekeszizom görcsét az idegi pályának az izgalma válthatja ki, ami lehet reflexszerű vagy valamilyen helyi ok következménye. A reflexszerű görcs valamilyen gerincbántalom, vagy a gerincből kiinduló idegi irritáció következménye. De lehet a rekesz alatti szervek gyulladása, főleg epehólyaggyulladás, nyelőcső reflux betegség, vagy csak egyszerűen hyperaciditás (savtúltengés) .  A bordatörésnek semmilyen következménye  sincs az esetleges fájdalmon kívül.

 Üdvözlettel: Dr. Brugós László

WEBBeteg szakértő
WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2009. június 24., 09:22 ;Megválaszolva: 2009. június 24., 09:22
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Ez lehet az SM-től?
Tisztelt Doktornő! Egy hónapja diagnosztizáltak nálam SM-et. Egy hete arra keltem, hogy homályosan látok, szemnyomáést érzek. Másnapra...
Epilepsziás görcsroham volt vagy...
Pszchiés betegség?
Radialis laesio
Külső liquortér tágulat