Spontán rekeszizom görcs, gyakori bordatörés

Tisztelt Szakértő! Szeretném tudni, hogy mitől van spontán jelentkező rekeszizom görcs, ami hol egyik, hol másik oldalon jelentkezik, pár percig tart. Másik kérdésem, hogy 1, 2 havonta előforduló, orvos álltal nem látott bordatörésnek milyen következménye lehet? Köszönettel: Bakk Jánosné

WEBBeteg szakértő válasza rekeszizomgörcs témában

Tisztelt Kérdező! A rekeszizom görcsét az idegi pályának az izgalma válthatja ki, ami lehet reflexszerű vagy valamilyen helyi ok következménye. A reflexszerű görcs valamilyen gerincbántalom, vagy a gerincből kiinduló idegi irritáció következménye., De lehet a rekesz alatti szervek gyulladása, főleg epehólyaggyulladás, nyelőcső reflux betegség, vagy csak egyszerűen hyperaciditás (savtúltengés) .  A bordatörésnek semmilyen következménye  sincs az esetleges fájdalmon kívül.  Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2009. június 24.

Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek

Éjszakai kézzsibbadás
Pots vagy orthosztatikus hipotenzió
Fejfájás egy hónapja
Vascularis laesiok
Komoly agyrázkódás utáni teendők
Édesapám (68) két hete elájult, elesett, és beütötte a fejét, a CT eredményeit csatoltam. A baleset miatt nem emlékszik pl. a címére, és engem (a lányát)...
Gliosis meningeoma műtét után.
Kedves Doktornő! Egy olyan kérdésem lenne, hogy páromnak 2023. Májusában volt egy műtétje. Egy meningeomát távolították el. Most volt egy 6 hónapos MRI...