• Láb zsibbadása

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Címzett! Olyan problémám van, hogy két hete folyamatosan(éjjel-nappal) zsibbad a jobb lábszáram, elől főleg a sípcsontom környékén.Ez az érzés se nem erősödik se nem gyengül, és nincs egyéb fájdalmam, és semmi külső elváltozás.Nem emlékszem semmiféle kiváltó okra sem. 24 éves vagyok, és kb. fél éve külföldön az építőiparban végzek fizikai munkát. Azt szeretném kérdezni, hogy mi okozhatja ezt a tünetet és hogy mit javasol. A válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a zsibbadás témában

        Kedves Kérdező!
         
        Mivel semmi egyéb panaszt nem írt le, arra tudok gondolni, hogy nyomódik az adott területet ellátó ideg a térdnél, vagy a korára való tekintettel kevésbé valószínű bár, de lehet, hogy az érrellátása rosszabb ennek a területnek.  Vizsgálat nélkül ennél pontosabban meghatározni nem tudom.
        Az ideg nyomódását előidézhette hosszabb ideig tartó ülés, guggolás, vagy egy ütődés az adott területre, mely kisfokú duzzanatot okozhatott. Próbáljon a térd régiójára minden oldalról fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő kenőcsöt használni, és tornáztatni. Ha nem múlik, akkor keressen fel egy ideggyógyászt.
         

        Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus


        Dr. Bessenyei Mónika, neurológus
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-06-03 18:23:01; Megválaszolva: 2011. október 05., 09:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben: