Liquorcsorgás

Tisztel Doktornő! Véletlenül akadtam rá erre a tünetre. Azonban volt már Kb18-éve egy balesetem, koponyám hátul bevertem „Trauma”, minek következtében a bal orrlyukamból időnként szivárgott a folyadék, mostanában, mintha talán sűrűbben fordulna ez elő. De más tünetet nem okoz. Csak az orrom kell törölnöm néha. Olvastam csak műtéttel lehet megállítani akkor is 30%-ban kiújul. Ha tünetet nem okoz, és ha nem műttetem meg, mik a kilátásaim esélyeim a jövőre tekintettel? Tisztelettel. Rimóczi István e-mail: [email protected]

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a orrcsorgás témában

Kedves István!

Az orrból való liquorcsorgás csak koponyaalapi törés, vagy orron át végzett endoscopos idegsebészeti műtét után szokott jelentkezni, csak úgy nem. Azt nem írta meg, hogy a trauma során koponya alapi törés volt-e, ami esetleg fenntartja a liquor szivárgását. Az is lehet, hogy allergiás és az allergiára jellemző víztiszta váladék ürül az orrából. Mindenképpen idegsebészeti vizsgálatot javaslok fülészeti vizsgálat után.

 

Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus

Dr. Bessenyei Mónika, neurológus
Kérdés: 2009. május 19., 22:28; Megválaszolva: 2011. október 03., 11:43
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Bfs?
Szédülés MRI lelet
fejfájás
fej felszínének fájdalma
Aneurysma gyanú