• Asszimetrikus agyfélteke

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő!

         

        Márciusban (számomra) szokatlanul  magas (39-40 fokos) lázam volt, mely "influenza szerű megbetegedés volt.  Az alapbetegséggel (M. Crohn) való összefüggést kizárták. Ez idő alatt történt egy rövid eszméletvesztéssel járó ájulás. Neurológus megvizsgált, nagyjából mindent rendben talált, az "eltérések" csak a következőek voltak: szájzugi aszimetria, mélyreflexek renyhék, vakjáráskor kissé bizonytalan (oldaltúlsúly nélkül). Kért a neurológus egy koponya MRI-t, annak eredménye : " normális tágasságú kamrarendszer, minimális asszimetrián kívűl semmilyen eltérés nem rajzolódik ki."

        Mondta az orvos, hogy ez önmagában még  nem okoz problémát. A kérdésem az lenne, hogy a fenti vizsgálatok eredményeit is figyelembe véve, tényleg nincs miért aggódnom? Illetve azokon kívűl úgy érzem, az utóbbi időben sokat romlott a memóriám (23 éves vagyok), néha nem azt mondom ki amit kellene...stb. Cukrom, vérnyomásom rendben van/volt, nem valószínű, hogy ezek okozhatták az ájulást.

         

        Előre is köszönöm (remélhetőleg) megnyugtató válaszát.

        WEBBeteg szakértő válasza a ájulás témában

        Kedves Kérdező!

        Nagy valószínűséggel nincs központi idegrendszeri betegsége, de ennyiből biztonsággal nem állíthatom. Az eszméletvesztése nagy valószínűséggel ájulás volt, ami  a lázas betegséghez kapcsolódott. A feledékenysége (szótalálási nehezítettsége?)  hátterében állhat többféle ok is pl. fáradtság, hangulatzavar, de nem zárható ki az agy működészavara sem, ami a leírása alapján átmeneti lehet. Próbáljon meg először is pihenni, lazítani, ginko biloba tartalmú gyógyhatású készítményt szedni. Ha ezekre nem változnak a panaszai, akkor forduljon ismét ideggyógyászhoz.

        Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-05-18 22:42:42; Megválaszolva: 2011. október 03., 06:29

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés