Cavernoma

Tisztelt D.r. 5 éve küzdök visszatérő arcideggyulladással, többször voltam kivizsgálásokon CT, röntgen stb. semmi szervi problémát nem találtak.2008 nov. -ben korházba kerültem szintén arcideg gyulladással és egy orvosnak eszébe jutott elküldeni MR-re ahol találtak egy agyi cavernomát 6mm es, nem mütik mert szerintük nem szükséges. A kérdéseim ezzel kapcsolatban: -okozhat ez nagyon nagy fáradékonyságot, -koncentrácio zavart, -lehet e ez az oka az arcideggyulladásomnak és a sok fejfájásomnak? Előre is köszönöm a vállaszait. Köszönettel: Domokos Rita

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg Szakértő válasza arcideggyulladás témában

Kedves Rita!

A cavernoma mérete igen kicsi, nem térfoglaló jellegű, tehát nagy valószínűséggel nem hozható összefüggésbe panaszaival. Az, hogy műtét nem szükséges arra utal, hogy még nem vérzett, és méretéből adódva erre kicsi is az esély. Nem igazán értem mit ért arcideggyulladás alatt, de nagy valószínűséggel ezzel sem hozható összefüggésbe az elhelyezkedése miatt, mivel az arcideg "központja" az agytörzsben van, az ideg leggyakrabban az agytörzsből való kilépés után sérülés, a cavernoma meg az agyféltekében helyezkedik el.Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus

Kérdés: 2009. május 18., 22:34; Megválaszolva: 2011. október 03., 06:22
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Agyi zavar?
Mi lehet a gyakori izomrángás és...
2 éves gyermek alvás közben...
Agyi áttétek és alvászavar
Dadogó beszèd erös fejfájás