gabapentin

Tisztelt Doktornő. 25 éve depresszióban szenvedek kisebb nagyobb megszakitésokkal.2013 óta folyamatos kezelés alatt állok.Ludiomilt szedek háromszor 25 mg-ot egy nap.Állapotom változó, úgy veszem észre hogy egyre csőkken a gyógyszer hatása.Két héttel ezelőtt kaptam egy arcideg gyulladást. A háziorvosom Gabapentint irt fel napi 300 mg egyszer este. Másnap reggel kicsit fájt a fejem de a depressziót mintha elvágták volna.Nagyon jól éreztem magam. Azóta eltelt 10 nap és én jól érzem magam. Az lenne a kérdésem hogy lehet e a gabapentint hosszútávon szedni, és hogy nem okoz e függőséget? Lehet e esetleg szedni kombinálva a ludiomillal? Válaszát előre is kőszőnőm. Tisztelettel B.L.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza arcideggyulladás témában

Kedves Kérdező!

A gabapentin a neuralgiás fájdalmakat kitűnően szünteti, ezenkívül leggyakrabban antiepilektikumként alkalmazzák.Depresszióban hatástalan.Függőséget nem okoz. A Ludiomil régebbi tipusú antidepresszáns, rosszabbodás esetén szóba jöhet egy modernebb, hatásosabb terápiára átállítása. A problémát beszélje meg pszichiáterével.

Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2015. március 31., 10:24; Megválaszolva: 2015. március 31., 18:17
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Cavernoma
Tisztelt D.r. 5 éve küzdök visszatérő arcideggyulladással, többször voltam kivizsgálásokon CT, röntgen stb. semmi szervi problémát nem...
Klinikailag izolált syndroma?
Mini infarktus
Ön szerint ez probléma lehet vagy...
Fej felső rész zsibbadás