• Tenyér égés és elsöprő fáradtság érzete

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Volna egy olyan problémám,hogy naponta többször azt veszem észre, hogy ég a tenyerem, úgy mintha leforráztam volna. Ez tar max fél órán keresztől aztán elmúlik, sokszor erre riadok fel éjszaka.Ugyanez igaz a talpamra De az főleg esténként szokott égni.Kb másfél 2 éve van ez és nem tudom mi lehet az oka.Lehetséges,hoy ez neurológiai probléma? Ezenkivől sokszor érzek mindig különbözö pontokon nyilaló fájadalmat,de a legelviselhetetlenbb az a fáradtság ami naponta nem egyszer rám tör. Ilyenkor Iszonyúan nehéznek érzem a végtagajimat és még ha éppen fekszem akkor is mintha húzná lefelé valami a karomat és a lábaimat.Ezt folyamatot erős kézremegés is kiséri.Lehet összefüggés ezek között?Sokszor úgy tör rám ez a fáradtság, hogy az egyik pillanatban még kicsattanok az energiától, a másikban, meg úgy érzem magam mine egy élőhalott. A válaszát előre is köszönöm. Szandra

        WEBBeteg szakértő válasza a égőérzet témában

        Kedves Szandra!

        Nem írta meg, hogy hány éves, és hogy van-e valamilyen társuló betegsége. A tenyér-és talp égő érzése lehet az ezeket ellátó kisidegek bántalma miatt, melynek számos oka lehet, leggyakrabban a cukorbetegség okozza. A fáradékonysága is lehet cukorbetegség tünete, főleg az vércukorszint leesésével hozhatók összefüggésbe, de lehet pajzsmirigybetegség tünete is, és az is járhat idegkárosodással. Bizonyos gyógyszerek szedése is okozhat hasonló tüneteket, de pszichés probléma is állhat a háttérben. Először háziorvosát keresse fel, aki a szükséges laborvizsgálatokat elvégeztetheti, és ennek függvényében belgyógyászatra vagy ideggyógyászatra továbbutalhatja.

         

        Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-05-11 17:45:46; Megválaszolva: 2011. szeptember 30., 09:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés