Áramütés szerü fájdalmak, bizonyos fejmozdulatokra.

Tisztelt Doktor Úr/Nő!

27 éves férfi vagyok.Körülbelül 5 éve rosszul lettem, elájultam, magas vérnyomást diagnosztizáltak nálam és azóta kezelnek vérnyomásra és szorongásra. Azelőtt semmi bajom nem volt, egy-két megfázástól eltekintve. A webbetegen olvastam a sclerosis multiplexnél előforduló áramütés szerű fájdalmakról.Nekem ez néha előjön, kb fél évente egy két napig tart. A kérdésem, hogy ez a jeleneség biztosan smet jelent-e? Vagy egyébként is előfordulhat. Más betegség kapcsán még nem olvastam róla. A háziorvosom sem tud róla semmit. Amúgy az sm majd minden jelét produkálom. Minden nap álmos, fáradt, gyenge, bizonytalan vagyok, néha szédülés, hányinger, fejfájás, végtagok zsibbadása.Gyakorlatilag a szorongás tüneteit is produkálom, de erre az áramütés szerű dologra nem találok magyarázatot.Gyógyszereim: diovan, paroxat, caduet, rivotril, újabban allergiára aerius, (ami semmit nem ér) .

Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg Szakértő válasza fejfájás témában

Kedves Kérdező!

A fejmozdulatra jelentkező fájdalom nem biztos jele az SM-nek, sőt SM-ben igen ritkán jelentkezik. Sokkal gyakoribb a gerinc megbetegedéseiben illetve a koponya-gerinc átmenet elváltozásai esetén. A tünetek, amiket SM jeleként leírt, a szorongásos zavarnak, pánik szindrómának is megfelelhet. Keressen fel egy ideggyógyászati szakrendelést, ahol a vizsgálatát követően pontosabb választ kaphat a kérdésére.Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus

Kérdés: 2009. április 29., 09:56; Megválaszolva: 2011. szeptember 28., 11:25
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
2 éve tartó fejfájás
Tisztelt Doktor úr! 2 éve tartó fejfájásomnak egyenlőre senki nem találja az okát. A fejfájás jellege baloldali halántéktól fejtetőig...
Perifériás idegrendszer
Tisztelt Doktor Úr! 2016 óta a kétoldali fülsípolásom kialakulását követően, a kisagy területén érzek szinte állandó jellegű bizsergést...
Dadogó beszèd erös fejfájás
Mri tovabbi kerdes segitseg ....
Agy mri angio nativ es kontrasztos...