• Áramütés szerü fájdalmak, bizonyos fejmozdulatokra.

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/Nő!

        27 éves férfi vagyok.Körülbelül 5 éve rosszul lettem, elájultam, magas vérnyomást diagnosztizáltak nálam és azóta kezelnek vérnyomásra és szorongásra. Azelőtt semmi bajom nem volt, egy-két megfázástól eltekintve. A webbetegen olvastam a sclerosis multiplexnél előforduló áramütés szerű fájdalmakról.Nekem ez néha előjön, kb fél évente egy két napig tart. A kérdésem, hogy ez a jeleneség biztosan smet jelent-e? Vagy egyébként is előfordulhat. Más betegség kapcsán még nem olvastam róla. A háziorvosom sem tud róla semmit. Amúgy az sm majd minden jelét produkálom. Minden nap álmos, fáradt, gyenge, bizonytalan vagyok, néha szédülés, hányinger, fejfájás, végtagok zsibbadása.Gyakorlatilag a szorongás tüneteit is produkálom, de erre az áramütés szerű dologra nem találok magyarázatot.Gyógyszereim:diovan, paroxat, caduet, rivotril, újabban allergiára aerius, (ami semmit nem ér).

        Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a fejfájás témában

        Kedves Kérdező!

        A fejmozdulatra jelentkező fájdalom nem biztos jele az SM-nek, sőt SM-ben igen ritkán jelentkezik. Sokkal gyakoribb a gerinc megbetegedéseiben illetve a koponya-gerinc átmenet elváltozásai esetén. A tünetek, amiket SM jeleként leírt, a szorongásos zavarnak, pánik szindrómának is megfelelhet. Keressen fel egy ideggyógyászati szakrendelést, ahol a vizsgálatát követően pontosabb választ kaphat a kérdésére.

        Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus


        Dr. Bessenyei Mónika, neurológus
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-29 09:56:17; Megválaszolva: 2011. szeptember 28., 11:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben: