• Mit jelent a hypodenzitás?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        T. Doktor Úr/Nő!

        Édesanyámnak 2 éve jóindulatú agydaganat műtétje volt. Ma volt az évenkénti CT vizsgálaton, melynek eredménye:

        A supratent. kamrarendszer jelenleg is mérsékelten egyenletesen tágabbnak látszik. A nagyagy féltekében kóros denzitás nem látható. Bal oldalon a kisagyban parasagittalisan 35 mm átmérőjű hypodenzitás látható. Kóros meszesedés, kontraszthalmozás nem ábrázolódik. A IV. kamra jelentősen tágult, 29 mm átmérőjű.

        Kérdésem az lenne, hogy van e okunk aggodalomra, mit is jelentenek a leírtak? Mivel csak jövő héten tudja vissza vinni az eredményt édesanyám, azért szeretném hogy addig is legalább lehetünk e nyugodtak, avagy sem?

        Válaszukat megköszönve maradok tisztelettel:

        Gica36

         

        WEBBeteg szakértő válasza a hypodenzitás témában

        Kedves Gica 36!
         
        Nem írta le pontosan, hogy az agynak melyik részén volt korábban az agydaganat. Ha a kisagyban, akkor a hypodensitas a műtét helyének megfelelő agyállomány hiányra utal. Ezt tartom a legvalószínűbbnek, hiszen máshol kórosat nem írnak le. Ha a daganat nem itt volt, akkor nagy valószínűséggel agyi keringészavar maradványát írták le. Az, hogy kontraszthalmozó elváltozás nincs az agyban az jó jel, mert nem utal a tumor kiújulására.

         

        Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus


        Dr. Bessenyei Mónika, neurológus
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-24 13:26:58; Megválaszolva: 2011. szeptember 27., 11:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Készülj fel a második hullámra!