• Cysta az agyban.

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        26 éves nő vagyok, alapvetően fejfájos típus. 2008 márciusában elájultam, majd egy percig nem tértem magamhoz, a szemem fölakadt, a fogaimat szorítottam és bepisiltem. A neurologus akihez elmentem EEG és MR vizsgélatra küldött epilepszia gyanuval. Az EEG vizsgálatom negatív lett, de az MR vizsgálaton találtak a corpus pinealeban egy kb. 6mm-es, kissé vastagabb falú cystát. Az epilepsziát kizárták, az ájulásomat kimerültséggel magyarázták, igen ám de lett egy cystám. Az MR-t leletező orvos újabb MR-t kért kontrasztanyaggal, (bár azt nem értem miért nem végezte el azonnal? ) Kérdésem annyi lenne, hogy ez a cysta mitől alakulhatott ki, hiszen 2004-es MR- vizsgálatomon nem volt látható. Akkor is a fejfájásaim miatt voltam vizsálaton, lehet, hogy akkor alakult ki? valamint mivel tudnám segíteni a szervezetemet abban, hogy ez a cysta felszívodjon, vagy ne nőjjön?

        Köszönöm

        WEBBeteg szakértő válasza a corpus pineale cysta témában

        Kedves Kérdező!

        A corpus pineale cysta akkor jelent veszélyt, ha akadályozza az agyvíz elfolyását, azaz túl nagyra nő. Alaposabban meg kellen ismét nézni a korábban készült MR felvételt, nem volt-e rajta mégiscsak látható a cysta, csak a véleménybe nem írták le. Az is lehet, hogy azóta alakult ki, ha a korábbi felvételen nem volt látható. A kontrasztanyag adására azért van szükség, hogy kizárják a cysta hátterében rosszindulatú folyamat pl. daganat jelenlétét. Rutinból nem adnak minden MR felvétel során kontrasztanyagot. Segíteni nem tud semmilyen módon. Meg kell várnia az újabb MR eredményét és konzultálnia a kezelőorvosával. A fejfájásával nagy valószínűséggel a cysta nincs összefüggésben, az eszméletvesztéses rosszulléttel sem valószínű.

        Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus


        Dr. Bessenyei Mónika, neurológus
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-12 16:18:22; Megválaszolva: 2011. szeptember 26., 06:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Bőrbetegségek a lábon