• Halántékom fáj három hónapja, mi okozhatja?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor/Doktornő!

        30 éves vagyok. Fejfájásos problémám már február elejétől tart. A tünetem 3 hétig tartó szüntelen jobb halántéki fájdalom volt kezdetben. Olyan mintha szívdobbanásra nyilallana megállás nélkül. Erre Kefalgin-t írt a házi orvosom, ami hatott, azonban ha múlóban volt a hatása ismét visszatért a fájdalom. Azóta, jelenleg gyengén szinte folyamatosan fáj a fejem, ami csak tompán jelentkezik, sokszor olyan mintha feszülne az egész. Néha kisugárzik a homlokom, szemem környékére is. Ami aggaszt az az, hogy közvetlenül a jobb halántékom felett lévő csont kis nyomásra is érzékeny. Voltam ideggyógyászaton, ahol MR vizsgálatra küldenek, de az időpont olyan távoli (2009.05.21.). A kefalginon kívül semmilyen gyógyszeres kezelés alatt nem állok, nem szedek fogamzásgátlót. Voltam vérvételen, és az összes érték a normális intervallumban volt. Nem iszom alkoholt, nem dohányzom, és a vérnyomásom is mondhatni tökéletes. Igaz stresszes életet élek, sokat ülök monitor előtt a munkámból kifolyólag. Mi a véleménye, mi okozhatja a nyomásra való érzékenységet, és miért nem múlik már el két hónapja?

        Nagyon köszönöm a válaszát.

        Üdvözlettel:Julcsi

        WEBBeteg szakértő válasza a fejfájás témában

        Kedves Julcsi!
         
        Ha helyi nyomásérzékenység van, akkor először mindig helyi folyamatot szoktunk keresni, leginkább gyulladást, de ezt nagy valószínűséggel kizárták. Előfordulhat, hogy az adott területet ellátó ideg bántalmáról van szó, de erre az ideggyógyász biztos gondolt, és a tünetek alapján nem tartotta valószínűnek. Szemészeti probléma is okozhat ilyen jellegű fejfájást pl. zöldhályog, ami fokozott szemnyomással jár, ezért érdemes lenne szemészt is felkeresnie. Próbáljon meg a Kefalgin helyett pl.  Panadol extrat, Advil Ultrat bevenni, más hatásúak. Csak akkor vegyen be, ha nagyon fáj. Ha nem szünnek a panaszok, menjen vissza az ideggyógyászhoz.

         

        Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-04-10 15:20:32; Megválaszolva: 2011. szeptember 23., 06:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves doktornő! Kisfiamnak a héten volt középfülgyulladása a bal fülén, antibiotikumot szedtünk, kedden felszúrták a fülét. Ma azt tapasztaltam, hogy síráskor és nevetéskor furcsán eltorzult az arca, a jobb szemén a szemhéja...