• Vegetativ idegrendszer

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Hello.Én 24 éves vagyok és még tavaly novemberben rosszul lettem, nagyon magas lett a vérnyomásom(160/90). Az orvos azt mondta a vegetativ idegrendszerem csinálja ezt, de most már március vége van és még mindig rosszul érzem magamat. A tüneteim-a gyomorból induló félelem érzés, szédülés, mindenhol nyilallik pár napig de mindig más időszakban pl. most a szivem, zsibbadás, a fejem fáj de csak a jobb oldalon ez gyakran, a testem bizonyos részein mintha hosszu szoritás után ujra elindult volna a vér beleértve a fejemet is.Ja és azóta a vérnyomásom állandóan 130/90 néha 120/80. Mi lehet ez, Én már mindenre gondoltam, ha a szivamben szur egy darabig azt hiszem valami szivbetegsegem van, ha a fejem faj azt hiszem ott van valami probléma, de ez bármelyik testrészemre érvényes. Az első rosszullétem után(november) beszedtem egy csomag Eglonyilt, ribokszint, perszent, amit az orvos irt ki aztán ugy ereztem jobb, de egy hónap elteltével vissza mentem az orvoshoz és Ő ugyanezt irta ki, de nem mertem be szedni mert azt mondták ismerőseim, hogy ezek erős gyógyszerek.Szóval azóta rosszul érzem magam, már 4 hónapja. Mit tegyek?

        WEBBeteg szakértő válasza a vegetatív idegrendszer témában

        Kedves Kérdező!
         
        A leírtak alapján Önnek véleményem szerint  úgynevezett  vegetatív neurózisa van, ha az eddigi vizsgálatok nem igazoltak egyéb szervi eltérést. Ez a betegség  a beteg számára gyötrődést okozó testi tünetek összessége, melyeket testi kórokkal magyarázni nem lehet, szorongásos tünetek, pánikbetegség része lehet. A tüneteket akarattal sem előidézni, sem megszüntetni nem lehet.Teljesen váratlan helyzetekben tör a betegre. A tünetek miatt mindenféle kivizsgáláson részt vesznek, de leleteik negatívak. 

        A kezelése igen nehéz, pszichiáter, pszichológus bevonása szükséges. Súlyos esetekben szükség lehet gyógyszeres terápiára, enyhébb esetben az alábbiak is segíthetnek pl. relaxációs tréning, biofeedbecak tréning, meditacio, jóga, kognitív terápia. Mindenképpen szakember vezetésére van szükség. Manapság már ezek országszerte elérhető lehetőségek. Először beszéljenek pszichiáterrel, kérjék ki annak tanácsát a megfelelő terápia kiválaszásában.
        A 130-120 Hgmm vérnyomás normális.
         

        Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus


        Dr. Bessenyei Mónika, neurológus
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-01 11:24:59; Megválaszolva: 2011. szeptember 22., 11:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben: