Kézzsibbadás/ érzékvesztés vibrációtól

Kedves Doktornő, Úgy kb másfél hete egy csiszológéppel dolgoztam itthon úgy 3-4 órán keresztül. Ahogy ilyenkor lenni szokott, munka után zsibogott a kezdem a vibrációtól. (a történethez jhozzátartozik, hogy nem dolgozom napi szinten ilyen gépekkel, évente 2-3 alkalomról van szó csupán). Eltelt kb 10 nap és bár csillapodott, a jobb kezem, ujjbegyeim azóta is picit érzéketlenebbeknek tűnnek. nem kimondott zsibbadás, inkább úgy fogalmaznám meg, hogy míg a bal tenyerem 100%, a jobb olyan 90-95 lehet érzékelés terén. A nyakam/fejem nem fáj, nem tudom máshoz, csak ehhez a tevékenységhez kötni a panaszokat. Javult az elmúlt 10 napban, de, mintha megállt volna a javulás. Az első naptól kezdve Milgammát szedek, 3x1/nap. A kérdésem, hogy tudok e még ezzel bármit tenni, van e esély a regenerációra, menjek e esetleg vele neurológiára, tudnak e ott bármit tenni vele érdemben? Köszönöm válaszát!

Dr. Vigh Éva válasza vibratio témában

Kedves Kérdező Az este tipikus vibratio okozta idegkárosodás. Nincs más,mint várni türelmesen és szedni a Milgammát. A károsodás kismértékű, nem tudnánk semminemű vizsgálattal sem kimutatni, tehát felesleges lenne neurológushoz fordulnia. Viszont ha ez végképp megmarad, ill.rosszabb lesz, akkor igen. Üdvözlettel: Dr. VÉ

Megválaszolva: 2023. október 25.

Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek

Éjszakai kézzsibbadás
Pots vagy orthosztatikus hipotenzió
Fejfájás egy hónapja
Vascularis laesiok
Komoly agyrázkódás utáni teendők
Édesapám (68) két hete elájult, elesett, és beütötte a fejét, a CT eredményeit csatoltam. A baleset miatt nem emlékszik pl. a címére, és engem (a lányát)...
Gliosis meningeoma műtét után.
Kedves Doktornő! Egy olyan kérdésem lenne, hogy páromnak 2023. Májusában volt egy műtétje. Egy meningeomát távolították el. Most volt egy 6 hónapos MRI...