Érprobléma?

Jó napot kívánok Doktorúr! Az auras migrén tüneteim kb egy hónapja kezdődtek. Megfigyeltem, hogy nekem ezeket a migrénes rohamokat leggyakrabban egy nagyon erős köhögési roham (gyakran annyira köhögök, hogy alig kapok levegőt, a kezem is van, hogy elzsibbad a köhögés alatt de hamar rendbejovok) váltja ki, mindig utána lesz, a köhögés lejárata után a fény és utána a fejfájás feloldalon de nemmindig lesz fejfájás de fényjelenseg mindig. Ezen kívül elég gyakran szédülök, bizonytalan vagyok és indokolatlanul fáradok. Gyakran van, hogy ülök és azt érzem, hogy meglöknek, mintha esnék le a székről, és gyakran van, hogy furcsa nyomast, feszítést érzek a fejemben. Az auras fenyjelensegen kívül és a migréntol függetlenül még gyakran van, hogy éles fényes pöttyöt látok a szemem előtt, megjelenik és eltűnik. Voltam szemorvosnal és latoter vizsgálaton is, ott a periférikus pontokat nem láttam egyikfelol sem, a doktor szerint azért van mert nagyon szűkek az erek a szememben. Voltam koponya angio CTn, múlt év februárban, akkor hipoplaziat állapítottak meg a jobb oldali nyaki eremnel. Nekem furcsa, hogy most így megjelenik erős köhögési roham után ez az auras migrén. Mit tetszik gondolni, lehet valamilyen baj az ereimmel? Folytassam a kivizsgálásokat?

Dr. Fehér Gergely válasza migrén aurával témában

Kedves Kérdező!

A panaszok eléggé sokrétűek, nehezen tudnám egy kórképként elképzelni. Az biztos, hogy a koponya CT ingión leírt hypoplasiának semmi jelentősége nincs, az alkati dolog. Felmerülhet nagyfokú szorongás szerepe is a panaszok hátterében. Egy koponya MR vizsgálat megnyugtatóan tisztán tudja a dolgot és célszerű neurológus szakorvos felkeresése is.

Üdvözlettel:

Dr. Fehér Gergely

Dr. Fehér Gergely
Kérdés: 2022. augusztus 01., 08:54 ;Megválaszolva: 2022. augusztus 01., 11:25
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Látászavar
16 éves korban (1964 körül) "Aurás (scotomás?) migrain, zsibbadással, hányással, elesettséggel. Kórház, neuraszténia dg-sal. Látászavar...
Latászavar, zsibbadás
17éves lányom, aki 168 magas és 47kg az alábbi tünetekkel van..Hirtelen kezdődő bal oldali látászavar. A bal oldali szemével fekete foltot kezd el...
Zsibbadásos, elviselhetetlen...
Tisztelt Doktornő! Kisgyermek korom óta kisernek zsibbadásos tünetek melyek során a fél oldalam teljesen mozgásképtelenné válik az arcom szintén, a...
Oxigénhiány
Ajánlás kérése