Halánték táji fájdalom

Tisztelt Doktor úr! Feleségem fél éve tartó kálváriája miatt írok önnek. Februárban krónikus nyálmirigy gyulladást diagnosztizáltak nála, ami kiszáradáshoz vezethető vissza. Bőséges folyadékfogyasztáson kívül más teendő nincs vele. Kb. 1 hónapja panaszolja időnként, hogy bal oldalon húzódó, esetenként égő fájdalmat érez a bal halántéka körül, ami nem állandó jellegű. Neurológusnál jártunk, koponya MR negatív, kontrasztanyag nem volt. F-O-G is látta az MR képeket, de nem talált semmi rendelleneset. Mi lenne a következő lépés? Tisztelettel, Viktor

Dr. Fehér Gergely válasza fejfájás témában

Kedves Kérdező!

Nehéz bármit is mondani, meglehetősen kevés információ áll a rendelkezésemre. A kiszáradás meglehetősen ritka 34 éves korban, ennek oka nem ismert számomra. Az, hogy a koponya MR-en érdemi eltérés nincs, mindenképpen megnyugtató. Célszerű lenne laborparaméterek elvégzése (teljes labor, benne süllyedés és C-reaktív protein) esetleges gyulladásos folyamat kizárása céljából, bár ez sem erre az életkorra típusos, inkább a 60 év felettiek körében fordul elő. Bővebben erről itt olvashat: https://www.webbeteg.hu/cikkek/hematologiai_betegseg/18804/az-oriassejtes-arteritisz

Célszerű egyeztetni neurológussal a későbbiekről.

Üdvözlettel:

Dr. Fehér Gergely

Dr. Fehér Gergely
Kérdés: 2022. július 28., 14:21; Megválaszolva: 2022. július 29., 09:47
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Agydaganat vagy valami más ?
Koponya MR lelet értelmezés
Tisztelt Doktornő/Úr! A következő leírás szerepel a koponya MR után kapott leleten. A hidban bal oldalon 2 mm, jobb oldalon fronto-basilisan 1 mm, bal...
Agydaganat?
Tisztelt Doktor Úr 30 éves férfi vagyok hipohondriás. A fejem tetején egy helyen hónapok óta érzek tompa nyilalásokat amik ha a fejemet normalisan...
Köhögéskor erős fejfájdalom
Reggeli kozerzet