Köhögéskor erős fejfájdalom

Üdvözlöm! Még ősszel volt egy erősebb megfázásom, amire Coldrex tablettát szedtem és tüneti kezelésként orrspray-t használtam. Amint ebből felgyógyultam, azt vettem észre, hogy lehajoláskor, köhögésnél egy erőteljes szorító érzés van a koponyám körül, mintha egy satuba fognák a fejem, illetve volt a bal fülemben egy olyan érzés, mintha folyamatosan víz alatt lenne. Azt gondoltam, homloküreg gyulladás lehet, ezért kértem telefonon a háziorvost, írjon fel nekem valami antibiotikumot. Beszedtem végig, de nem történt változás. Kértem időpontot decemberben a fül-orr-gégészetre, ott a doktornő azt mondta, hogy a bal fülemben kissé behúzódott dobhártyát lát, mást nem, de nem gondolja, hogy ettől lennének a tüneteim, nem is ijesztett meg, hogy bármi komoly lehet. Felírt orrsprayt, ezt én teljesen elhasználtam, de változás nem történt. Már június van és a tüneteim ugyanúgy megvannak, pedig volt egy időszak, mikor inhaláltam is. Ha bármi olyat csinálok, amitől vér tolul a fejembe (köhögés, emelés, tüsszentés, lehajolás, megerőltetőbb torna) , éles, hasító érzés van a fejemben, elsősorban a halántékomnál és a bal oldalamon koncentráltabban és csak addig, esetleg pár mp-cel tovább tart, amíg a tevékenységem. Ha semmi ilyet nem csinálok, egyáltalán nincs gondom. Vérnyomásom rendben van, fülem nem fáj, nem hallok vele rosszul, orrom nincs eldugulva, de tény, hogy rengeteget sírtam az elmúlt 11 hónapban, mióta meghalt a fiam. Felmerült bennem az agydaganat gondolata is, de ennyi idő alatt már más tünetemnek is lennie kellene talán. Mivel "csak" egy fejfájás, ezzel nem akarok orvoshoz menni, ha nem muszáj. Van esetleg ötlete, mi lehet ez? Előre is köszönöm a válaszát!

Dr. Fehér Gergely válasza fejfájás témában

Kedves Kérdező!

Fogadja részvétemet először is. Lehet -egyébként teljesen érthető - pszichés háttere a dolognak, a panaszok bennem a leírás alapján nem keltik fel betegség gyanúját. Mindazonáltal egy koponya MR megnyugtatón tudja tisztázni a dolgokat és Önnek is megnyugvást tud nyújtani.

Üdvözlettel:

Dr. Fehér Gergely

Dr. Fehér Gergely
Kérdés: 2022. június 18., 09:31; Megválaszolva: 2022. június 18., 12:47
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Reggeli kozerzet
Koponya MR vizsgálati lelet...
Mik Fej fájdalom lehetséges...
Szúrkáló érzés
Homloktáji fejfàjàs
Jó napot kívánok. Amiatt kerestem fel Önt mert az utóbbi időben elég sűrűn fáj a fejem homloktájt. Voltam covidos kb 1 hónapja. Voltam már...