Szúrkáló érzés

Tisztelt Doktor Úr! Pár napja testszerte érzek apró, tűszúrásokat. Nagyon ijesztő jelenség. Laboreredményem jó, enyhe vashiányom van. Nincs pszichés gondom, lelki problémám se, jelenleg (kb.2 éve) nem vagyok stresszes se, viszont 2 éve vezetőként fel kellett mondanom 500 embernek és be kellett zárni a gyárat. Pár hónapja aurás migrént állapítottak meg, de elküldtek koponya MR-re, nehogy SM legyen. Azt megcsináltattam, a vélemény a következő volt: Intracraniális kóros MR jel nem igazolódott. A jobb oldali sinus sigmoideus területén látott elváltozás felveti sinus thrombosis lehetőségét kontrasztanyagos kiegészítés javasolt. A kérdéseim a következők lennènek: 1.lehet-e összefüggés a migrén és a tűszúrás érzés között? 2.mit tegyek a tűszúrás érzés ellen? Milgamma hatásos lehet? 3. Mit jelent az elváltozás amit a véleményben írtak? 4.Ki tudna segíteni? Nem vagyok nagy orvoshoz járó, gyakorlatilag pár hónapja kellett először orvoshoz fordulnom.., addig semmi bajom nem volt. Köszönöm válaszát előre is,

Dr. Fehér Gergely válasza fejfájás témában

Kedves Kérdező!

A testszerre érzett tűszúrásos panaszok hátterében leginkább neki okok szoktak felmerülni, neurológiai megbetegedés, migrénhez kapcsolt tünettan igen valószínűtlen. Az MR eredmény fenntartásokkal fogadandó, vénás áramlási zavar/elzáródás lehetőségét vetik fel, de ez igen gyakori félreleletezés a kevésbé szakavatott radiológusoknál (a vénás rendszer nagy egyéni különbségeket mutat, továbbá áramlási műtermékek is lehetnek). Célszerű a kapcsolatot felvenni a vizsgálatot kérő neurológussal további egyeztetés céljából.

Üdvözlettel:

Dr. Fehér Gergely

Dr. Fehér Gergely
Kérdés: 2022. április 15., 17:48; Megválaszolva: 2022. április 16., 11:51
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Köhögéskor erős fejfájdalom
Reggeli kozerzet
Koponya MR vizsgálati lelet...
Mik Fej fájdalom lehetséges...
Homloktáji fejfàjàs
Jó napot kívánok. Amiatt kerestem fel Önt mert az utóbbi időben elég sűrűn fáj a fejem homloktájt. Voltam covidos kb 1 hónapja. Voltam már...