Homloktáji fejfàjàs

Jó napot kívánok. Amiatt kerestem fel Önt mert az utóbbi időben elég sűrűn fáj a fejem homloktájt. Voltam covidos kb 1 hónapja. Voltam már kettő éve egy teljes mr vizsgálaton ami hála égnek negatív lett. Most kb 3 hete voltam neurológusnal a mostani fejfajasom miatt. Ő azt mondta hogy poszt kovid tünet. Szoktam be venni gyógyszert rá (apranaxot illetve kefalgint) de egyik sem szokott úgy igazán használni vagy elmulasztani a fejfájást. Van emellett egy kisebb pánik betegségem amiből adódóan olyan dolgokat mint pl (agydaganat) képzelek be saját magamnak. Pedig mint írtam is voltam már kettő teljeskörű mr vizsgálaton és minden rendben volt. Esetleg tudna nekem abban segíteni hogy mit tudok csinálni vagy valami erősebb gyógyszert ajánlani? Most tervezek időpontot kérni egy magán neurologushoz. Ahol voltam orvosnál ott ilyen neurológiai vizsgálatokat csináltak. Orr vége meg érintése mutató ujjal csukott szemmel,egy helyben felhúzott tèrd járás. Meg reflex vizsgálat volt. A pánik betegség miatt szedek napi 1xszer 1db 0.25mgos xanaxot Előre is köszönöm a válaszát. Üdv, Matoricz Kitti

Dr. Fehér Gergely válasza fejfájás témában

Kedves Kérdező!

A fejfájás típusától függ a gyógyszer választása. Alapvetően a fejfájások kezelése kettős, ha ritkán van fejfájás, akkor fájdalomcsillapítókat alkalmazunk, ha viszont elszaporodik, vagy gyógyszerre nem múlik, akkor ún. megelőző terápiát állítunk be. A gyakorlatban ez egy mindennapos gyógyszerszedést jelent, ami nem fájdalomcsillapító, ezt hangsúlyoznám, abból a célból, hogy a fejfájásokat megritkítsa vagy hosszabb-rövideb ideig el is mulassza. Bővebben itt olvashat a témáról: https://www.webbeteg.hu/cikkek/fejfajas_migren/9412/a-fejfajas-okai

Célszerű fejfájás ambulanciára időpontot foglalni pontosabb megítélés céljából.

Üdvözlettel:

fehér Gergely

Dr. Fehér Gergely
Kérdés: 2022. április 03., 17:43; Megválaszolva: 2022. április 04., 16:19
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Köhögéskor erős fejfájdalom
Reggeli kozerzet
Koponya MR vizsgálati lelet...
Mik Fej fájdalom lehetséges...
Szúrkáló érzés