Agyi problema

Tisztelt Doktor Ur! 4 napja kezdodtek panaszaim. Reggel felkelve szedules fogadott, napkozben nem volt problemam,de este visszatert a szedules enyhe fejfajassal kiserve. Azota ez ranyomja a belyeget a napjaimra. Tegnap delutan mar jobban voltam,de este visszatert a panasz,azota is faj a fejem foleg fejteton,homloknal,szem felett. A szedules foleg mozgas hatasara jelentkezik es forgo jellegu. Olykor tarsul hozza emelyges,enyhe hanyinger,de hanyas nem. 2 napja volt full orr gegeszeten a panasszal, a doktor ur akkor betarevin 24 mg os tbl-t irt fel 2x1 szedesi javaslattal. Vizsgalattal o semmi problemat nem talalt,ha nem mulik el akkor javasolt ideggyogyasz felkerese. Zavartsag nincs, latasommal sincs semmi gond, de jobban esik ha csukva van a szemem, akkor pihentetobb. 3 eve voltak hasonlo panaszaim,akkor koponya ct es mr kizárta a szervi okot. Tudom hogy tavgyogyitas nem letezik,de esetleg on mit tud mondani a panaszaimra? Van okom aggodni? Elkepzelheto sulyos betegseg a hatterben? Enyhen szorongo tipus vagyok. Valaszat koszonom

Dr. Fehér Gergely válasza fejfájás témában

Kedves Kérdező!

Tejintettel ara, hogy korábban már volt szédüléses panasza és a kivizsgálás negatív eredményű volt, továbbá szédülése fejmozgatásra provokálódik és forgó jellegű, bennem fül eredetű szédülése, azaz benignus paroxysmalis pozicionális vertigo merül fel első körben. Bővebben a szédülésekről itt olvashat: https://www.webbeteg.hu/cikkek/fejfajas_migren/22397/a-migren-tipusai

Van olyan eset is, hogy a fejfájás (migrén) szédüléssel társul. A migrén az esetek egy jelentős részében nem csak fejfájással, hanem egyéb tünetekkel is járhat (ez döntően látászavart illetve szédülést jelent). Bővebben erről itt olvashat: https://hu.wikipedia.org/wiki/Migrén

Ezek csak erős tippek, Önnek igaza van, távgyógyítás nem létezik. Célszerű első körben háziorvosával egyeztetnie.

Üdvözlettel:

Fehér Gergely

Dr. Fehér Gergely
Kérdés: 2022. április 02., 09:31; Megválaszolva: 2022. április 03., 11:00
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Köhögéskor erős fejfájdalom
Reggeli kozerzet
Koponya MR vizsgálati lelet...
Mik Fej fájdalom lehetséges...
Szúrkáló érzés