Érkereszteződés

Tisztelt Doktor Úr! Mellékelem kontrasztanyagos belső fül-, és koponya MR vizsgálatom leletét. Szédüléssel és fejfájással küzdök pár éve, ebből a szédülés intenzívebb és kb. 4 éve szinte állandó. Nem forgó, hanem imbolygó jellegű. Voltam F.O.G.-nél (negatív) , neurológusnál (EEG, MR, de semmi érdembeli kezelést/tanácsot nem kaptam) . Nyaki gerinc MR is készült: "A nyaki lordosis kiegyenesedett. A myelon vastagsága, jelmenete norm. A cranio-cervicalis átmenet ép. A csigolyatestek magassága megtartott. A discusok magassága szabályos, víztartalma kissé csökkent. A C4 porckorongon median, a C5 és C6 discuson bal paramedian túlsúlyú protrusio látszik, mely a myelont érinti. A többi discuson érdemi kóros előboltosulás nem látható. A csigolyákon az alsó szakaszon mérs. fokú degeneratív elváltozások vannak." Bal fülem rendszeresen fáj, még hangokra is érzékeny vagyok ezen az oldalon. Gyulladásra gyanakodva csöpögtettem fülcseppet a bal fülembe, aminek következtében annyira elszédültem, hogy csak feküdni tudtam. Fülészeten semmit nem találtak. Néha a bal szememben is nyomásérzetem van. A fájdalmak nagy része is bal oldali, ennek ellenére a belső fül leletemen jobb oldali eltérés mutatkozik: "Jobb oldalon a VIII agyideg eredésénél érkereszteződés". Még fogászat felé gondolkodom, mert éjjel csikorgatom a fogaimat. (állkapocs izület, TMJ?). Magas vérnyomással kezelve vagyok 15 éve. Nem tudom merre induljak tovább, illetve a fehérállományi laesiok miatt mennyire kell aggódnom? Megtisztelő válaszát előre is köszönöm!

Dr. Fehér Gergely válasza fejfájás témában

Kedves Kérdező!

Panaszai hátterében bennem leginkább migrén, pontosabban szédüléssel és fejfájással járó migrén (ún. vestibulairs migrén) lehetősége merül fel. Célszerű fejfájás centrumban jelentkeznie további kezelés megítélése céljából. A leírt gerinc elváltozások miatt nem aggódnék, sokszor látunk kopásos eltéréseket, a szédüléshez, fejfájáshoz köze döntően nincs.

Bővebben a migrén típusairól itt olvashat: https://www.webbeteg.hu/cikkek/fejfajas_migren/22397/a-migren-tipusai

Üdvözlettel:

Fehér Gergely

Dr. Fehér Gergely
Kérdés: 2022. április 01., 09:11; Megválaszolva: 2022. április 03., 10:54
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Köhögéskor erős fejfájdalom
Reggeli kozerzet
Koponya MR vizsgálati lelet...
Mik Fej fájdalom lehetséges...
Szúrkáló érzés