Fejfájás, pulzáló hang a fülben

Tisztelt Dr.Úr! Egy hónapja tartó fejfájással küzdök, szorító jellegű, magas nyomásérzés a fejben, időnként fejtetőbe nyilalló, gyógyszer hatására nem szűnő. Nem tudom kialudni sem. Fekvő helyzetben pulzáló hangot hallok a fülemben. Vérnyomásom rendben van. Háziorvos szerint kizárt, hogy komolyabb gond legyen, pihenjek, vegyek vissza a tempóból. Koponya rtg-t kért a biztonság kedvéért, de ott azt mondták felesleges megcsinálni mert az csak fejsérülésnél mutat bármit is. Mit tanácsol, hová forduljak? Mi lehet a háttérben? Megtisztelő válaszát köszönöm.

Dr. Fehér Gergely válasza fejfájás témában

Kedves Kérdező!

Érdemben így nehéz nyilatkozni. A fejfájások több, mint 90%-ának hátterében érdemi eltérés nem mutatható ki, kikérdezés és betegvizsgálat alapján a diagnózis kimondható. Bővebben itt olvashat erről: https://www.pharmaplaza.hu/a-fejfajasok-tipusai-a-legtobb-kezelheto-355. Szükség esetén (ha képalkotó indokolt) koponya MR illetve koponya CT tud szóba jönni.

Üdvözlettel:

Dr. Fehér Gergely

Dr. Fehér Gergely
Kérdés: 2022. március 05., 22:37; Megválaszolva: 2022. március 08., 10:43
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Köhögéskor erős fejfájdalom
Reggeli kozerzet
Koponya MR vizsgálati lelet...
Mik Fej fájdalom lehetséges...
Szúrkáló érzés