Étkezés után vérnyomás esés?

Tisztelt Doktor Úr! Olyan problémám van, hogy azt vettem észre, hogy van amikor étkezés után gyomrom/belem nem túlzottan jó, és ezzel együtt van ilyen fura közérzet is. Ma pl. olyan történt, hogy éves után kb. 30-60 perccel egy kicsit megszédültem , majd olyan érzés volt mintha enyhén bedugult volna a fülem, és gyenge fáradság érzésem is volt. Megmértem a vérnyomásom 109/72 volt , majd vártam egy kicsit mert alacsonynak gondoltam , és akkor 102/70 et mértem. Ami hozzá tartozik, hogy szokott lenni elég hangos és érezhető bélmozgás is, és mikor ez van akkor gyakori , hogy furán félre dobban a szívem , van hogy ameddig ez a jelenség tart (hangos mozgás) , addig többször is jelentkezik. Lehet, hogy a vegetatív idegrendszeremmel történt valami, ami teljesen meg borítja a szervezetem étkezés/emésztés hatására? Érdemes lehet neurológiai kivizsgálásra elmenni, vagy milyen vizsgálatot javasol a Doktor Úr? Általában a vérnyomásom 117-120/70-80 között szokott lenni, pulzus 60-80, fekszem , akkor 53-63 között . Gasztroenterologusnál voltam, hasiUH, gyomortükrözés és biopszia, laborvizsgálatok, pancreas és calprotectin vizsgálat mind negatív . Választ és segítséget előre is köszönöm!

Dr. Fehér Gergely válasza hangos bélmozgás témában

Kedves Kérdező!

A problémák meglehetősen sokrétűek. Bennem első olvasatra nem vegetatív idegrendszeri probléma, hanem irritabilis bél szindróma illetve lelki okok (túlzott szorongás, önmaga állandó figyelése) merülnek fel, de hangsúlyozom, hogy írásban, néhány mondat alapján nehéz érdemben diagnosztizálni. Bővebbet itt olvashat a témáról: https://www.webbeteg.hu/cikkek/emesztorendszer/11172/ibs

Üdvözlettel:

Dr. Fehér Gergely

Dr. Fehér Gergely
Kérdés: 2022. január 09., 15:31; Megválaszolva: 2022. január 11., 15:05
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Mr lelet véleményezése
Mri lelet (Dva gyanú )
MR vizsgálat eredménye
Látás problémák
Csecsemő septum pellucidum hiánya