Agydaganat ?

Tisztelt Doktor Úr! 1.5 hónapja alkalmanként enyhén szedelgek és zúg a fülem, illetve alkalmanként fáj a fejem. Voltam laborban de nem találtak semmi problémát azon túl hogy picit magas a koleszterinem. Voltam ful orr gégésznél de ő se talált semmi rendelleneset azon túl hogy sok fulzsir volt a fülemben. Ezután elmentem MR-re aminek ez az eredménye: Klinikai kérdés: Szédülés, fejfájás. Képi előzmény: Nincs. Kontrasztanyag: Nem kapott. Koponya MRI - ax., cor. sag T2 , ax., cor. T1, ax. T1 tse, MPR szekvenciák készültek. A középvonal helyzete megtartott. A külső és belső liquorterek norm. tágak. A kamrarendszer szimmetrikus. Az oldalkamrák körül a fehérállományban egy-egy 10 mm-nél kisebb T2 és FLAIR szekvencián fokozott, T1 szekvencián csökkent jelintenzitású góc látható. A craniospinalis átmenet, a kisagy-hídszöglet, a VIII. agyidegek és környezetük, valamint a chiasma területe eltérés nélkül. Diffúzió gátlás illetve hemosiderin lerakódás nem azonosítható. Az orrmelléküregek és a mastoid sejtek légtartóak. Az orbiták megjelenése szabályos. Vélemény: Microvascularis diszkrét jelei. Friss kóros eltérés nem látható. Ez mit jelent? 2 góc van az agyamban vagyis agydaganatom van, ráadásul kettő tumor is? ! Valaszat köszönöm!

Dr. Fehér Gergely válasza fejfájás témában

Kedves Kérdező!

Agydaganat szóba sem jön, a leírt eltéréseket gyakran látjuk migrén, illetve cukor- vagy vérnyomásbetegség mellett, jelentőségük nincs, döntően mellékleletek. Bővebbet a migrénről itt olvashat: https://www.webbeteg.hu/cikkek/fejfajas_migren/22397/a-migren-tipusai

Üdvözlettel:

Dr. Fehér Gergely

Dr. Fehér Gergely
Kérdés: 2021. október 20., 19:25; Megválaszolva: 2021. október 23., 10:22
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Köhögéskor erős fejfájdalom
Reggeli kozerzet
Koponya MR vizsgálati lelet...
Mik Fej fájdalom lehetséges...
Szúrkáló érzés