Központi idegrendszer zavar?

Tisztelt Doktor Úr! Feleségem pár hónapja furcsa változásokon megy keresztül. Álmatlansaggal és Tűszúrás érzéssel kezdődött nála testszerte, majd követte akaratlan izomrángás. Egész testében remeg (belülről) és néha "ugrál " a szemgolyója. Tompa egésznapos tarkótáji fájdalomról és olyan érzésről beszél, mintha satuba fogták volna az agyát és be lenne gyulladva. Hirtelen zajokra pánikszerűen reagál. Személyisége is megváltozott. Annyira elhatalmasodott rajta ez az állapot, hogy már a kognitív képességei is jelentősen romlottak. Memóriazavar, nulla kommunikáció, érdektelenség mindenkivel szemben. Igazából az érdekelne, hogy milyen irányba induljunk el? Mire utalhatnak ezek a tünetek? A test betegíti meg a lelkét vagy netán fordítva? Nagyon rossz őt szenvedni látni és őszintén már a házasságunkra is rányomta a bélyegét. Válaszát előre is köszönöm Üdv Viktor

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fehér Gergely válasza személyiségváltozás témában

Kedves Kérdező!

A személyiségváltozás mindenképpen figyelmet igényel, akár lelki, akár testi bajok is állhatnak a háttérben. Célszerű koponya MR készítése első körben illetve háziorvossal/szakorvossal történő konzultáció.

Üdvözlettel:

Dr. Fehér Gergely

Dr. Fehér Gergely
Kérdés: 2021. szeptember 09., 07:44; Megválaszolva: 2021. szeptember 12., 16:55
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Agydaganat ? Van egyértelmű tünet ?
Főoldal / Orvos válaszol / Fájdalom Agydaganat? Tisztelt Doktor Úr! Kicsivel több mint egy hónapja küzdök néhány aggasztó tünetettel. Kb 5 hét...
Milyen betegségre utalhat a tünetek?
1 éves kisfiú agykamra tágulat
Üdvözlöm! Kifiam 1 éves le van maradva a mozgás fejlődésben nagyon ezt a diagnózist kaptunk a koponya mr után.Szeretném tudni ez a diagnózis...
Koponya MR+angió vizsgálat eredmény
Tisztelt Doktornő! Több, mint 1 éve tartó enyhe fülzúgás és bizonyos helyzetekben észlelt enyhe egyensúly zavar miatt kértem koponya MR...
Fülzúgás, füldugulás
Tisztelt Doktor úr, 3 hónapja füldugulást érzek a bal fülemben, és cseng a fejem, nagyon zavaró (ha kinyitom a számat "cuppanást" érzek a...