Epilepszia lelet kiértékelése

Tisztelt Doktor Úr! Segítségét kérném férjem frissen kapott EEG epilepszia leletének kiértékeléséhez. A lelet: Vizsgálat eredménye: EEG: 20-40 uV-os feszültségű, 8 c/s szabálytalan, lassú alfa háttértevékenység. Szemnyitásra a háttértevékenység deszinkronizálódik. HV, intermittáló fényingerlés által történt provokáció ellenére kóros izgalmi tevékenység nem jelentkezik. A görbét mennyiségi statisztikai elemzésnek vetettük alá, TSS asszimetriát nem jelez. Gócjel, görcsjel nem látható. Kérdésem az lenne, hogy ez alapján a lelet alapján epilepsziás e a párom vagy sem?! A vizsgálatra azért került sor mert autóbalesetet szenvedett a történtekre nem emlékszik. Epilepszia rohama sem a baleset előtt sem utánna nem volt. Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fehér Gergely válasza EEG lelet értelmezése témában

Kedves Kérdező!

Az EEG önmagában nem bizonyító értékű, csupán kiegészítője a vizsgálatoknak, ha esetlegesen epilepszia betegség felmerül. Vannak epilepsziás betegek normális EEG-vel és vannak egészséges emberek, akiknek kóros az EEG-je. A leírás alapján érdemi kórosat nem látok, de az eredmény a beteg neurológiai státuszának és a kórelőzmény tükrében értékelendő.

Üdvözlettel:

Dr. Fehér Gergely

Dr. Fehér Gergely
Kérdés: 2021. július 16., 15:56; Megválaszolva: 2021. július 16., 16:55
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
neurologia
EEG leletem. A háttértevékenységet alacsony amplitudójú, hullámszegény beta aktivitá képezte, frontalisan mozgási mütermékekkel...
Lázgörcs/epilepszia?
Tisztelt Doktor Úr! Fiamnak egy hete volt a 9.ik lázgörcse (4 éves) . Az elsö 10 hónaposan volt. Mi Magyarországon lakunk, viszont a terápiát még...
Koponya MR vizsgálat
Tisztelt Dr. Fehér Gergely Ezen dokumentum alapján két neurológus és egy kardiológus mondott véleményt . Az egyik neurológus szerint egy mini...
Arc, nyelvhegy, és ajakzsibbadás...
Lehet, hogy nem történt meg minden...