Tarkón tájon nyomás, koponya MR lelet

Tisztelt doktor Úr! Kérdésem eléggé összetett. Márciusban közepe óta különböző idő közönként, tarkón tájon nyomást tapasztalok, ez amikor nagyon erős, szédüléssel is társul, általában 4-5 napig tart folyamatos enyhülésével, de az első napokban az ágyból is alig bírok kikelni, van hogy a fülem tövén is érzek nyomást. Pajzsmirigy alulműködésem van alacsony a vérnyomásom (105/...) A belgyógyászom elküldött koponya MR vizsgálatra, melyben szerepel: Frontálisan min. corticalis celebrális atrofia, illetve diagnózis: Idegrendszeri elfajulásos betegség k.m.n. 22 hónapos fiammal vagyok itthon, fáradtan de azért van erőm, kissé stresszes hónapokon vagyok túl, a nyaki-váli izmaim is elég kötöttek, voltak régebben (3-4 éve) igen erős fejfájásaim azok mind a fejtetőnél voltak érezhetők migrén szerűek és max 20-30percig tarthattak gyógyszer hatására elmúltak. Mi idézheti elő ezt az atrófiát? Megíjedtem e szó láttán. Köszönöm előre is a válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fehér Gergely válasza fejfájás témában

Kedves Kérdező!

Panaszai alapján leginkább vestibularis migrén merül fel bennem (komplikált migrén), mely alapvetően jól kezelhető. Az MR képét nem látom, de aggodalomra okot adó eltérést nem látok a leírás alapján, az idegrendszeri elfajulásos betegség diagnózist sem tartom ideillőnek. Célszerű fejfájás centrumban jelenkeznie megfelelő kezelés és konzultáció kivitelezése céljából.

Üdvözlettel:

Dr. Fehér Gergely

Dr. Fehér Gergely
Kérdés: 2021. július 12., 22:55; Megválaszolva: 2021. július 13., 10:04
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Stroke, agyvèrzès
MR lelet értékelése
Kedves Doktor Nő / Úr! A segítségét szeretném kérni …. Kb. két hete tartó fejfájás mely nem elviselhetetlen inkább idegesítő hogy mindig...
Fejfájás oka
Kedves Doktor Úr! A segítségét szeretném kérni… a közelmúltban elszenvedtem egy kis agyi infarktust. Kb. tíz napi fejfájás után ami ugyan...
MR vizsgalat
MRi, Jó napot kívanok szeretném megkerezni hogy mi a velemenye , az MR agykoponya vizsgalatomrol. Kontrasztanyagos vizsgalat T2,DWI,SWAN T2* T1...
2 éve tartó fejfájás
Tisztelt Doktor úr! 2 éve tartó fejfájásomnak egyenlőre senki nem találja az okát. A fejfájás jellege baloldali halántéktól fejtetőig...