MR lelet értékelése

Kedves Doktor Nő / Úr! A segítségét szeretném kérni …. Kb. két hete tartó fejfájás mely nem elviselhetetlen inkább idegesítő hogy mindig jelen van kértem egy magán MR vizsgálatot . A lelet a következő: A külső és belső liquorter normális tag. Az oldalkamrak szimmetrikusak, közepallasuak. Crano cervialis átmenet szabályos. A fehérallban bal oldalon a könyve írás alatt egy 3 mm jel dús góc látható a fronto pareitalis atmenetben. Egyebütt az agyállban kóros jeladasu terület nem látható. Az agyalapi ártériak norm lefutasuak és átmérőjű k, aneurysma nem abr. Az orrmelleküregek legtartoak. Vélemény: kis lacunaris infarktusra utaló jeldus góc a baloldalon egyebekben negatív lelet. Cardiologiai uh emboliaforrast nem igazolt. Carotis Doppler: a carotis comm. Ill interna és externa intimaja megtartott szukulet áramlás eltérés nem látható. Az arteria vertebral. megtartott áramlás van. A fejem továbbra is érzékeny szinte egész nap enyhén faj amit gyógyszer bevétele nélkül viselek, de rettentően idegesít szeretnek az erzestol szabadulni hogy valami nincs rendben a fejemmel. Jártam neurologusnal Asa 100 és Rozuva tewa 10 mg gyógyszert kaptam fejfájásra Panadolt esetileg de meddig? Két hónap múlva labor kontroll májertekek stb. Van nyaki servem kettő a vérnyomásom nem magas. A fejfájás jellege tarko jellegű szemek mögé sugárzik és a bal szem felett illetve mögötti néha kisebb nyilalasok jellemzik, néha kisebb feszítés olyan bizonytalanság érzés jellemzi. Néha belevag a bal szemem mögé … Nagyon enyhe szédülés van de ez lehet nyaki eredetű is. Ami nagyon zavar hogy a bal szemem mögött mindig van egyfajta diszkomfort érzés … ez mind magánúton készült . Elképesztő … biztos lehetek e benn hogy ez lelet korrekt és nem “okozza” panaszaimat csak esetlegesen elkerülte vki figyelmet. Szeretnek megnyugodni, van egy nyolcéves kislányom. Mi a véleménye? Mikor kellene ismételni ezt az MR vizsgálatot vagy milyen vizsgálatot ajánlana megnyugváskeppen? Hálásan koszonom! Üdv. Anikó

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fehér Gergely válasza fejfájás témában

Kedves Kérdező! Néhány mondat alapján elég nehéz diagnosztizálni, ám az MR leletet erős fenntartással fogadnám, fejfájás (migrén) esetén is lehetnek MR eltérések, melyet a kevésbé gyakorlott radiológus agyi infarktusnak leletez meg (persze az is lehetséges, hogy nincs igazam). Célszerű fejfájás ellátásában jártas neurológushoz fordulnia az eltérések megnyugtató tisztázása céljából. Üdvözlettel: Dr. Fehér Gergely

Dr. Fehér Gergely
Kérdés: 2021. június 20., 23:37; Megválaszolva: 2021. június 21., 12:29
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Tarkón tájon nyomás, koponya MR...
Fejfájás oka
Kedves Doktor Úr! A segítségét szeretném kérni… a közelmúltban elszenvedtem egy kis agyi infarktust. Kb. tíz napi fejfájás után ami ugyan...
MR vizsgalat
MRi, Jó napot kívanok szeretném megkerezni hogy mi a velemenye , az MR agykoponya vizsgalatomrol. Kontrasztanyagos vizsgalat T2,DWI,SWAN T2* T1...
2 éve tartó fejfájás
Tisztelt Doktor úr! 2 éve tartó fejfájásomnak egyenlőre senki nem találja az okát. A fejfájás jellege baloldali halántéktól fejtetőig...
Perifériás idegrendszer
Tisztelt Doktor Úr! 2016 óta a kétoldali fülsípolásom kialakulását követően, a kisagy területén érzek szinte állandó jellegű bizsergést...