Fejfájás oka

Kedves Doktor Úr! A segítségét szeretném kérni… a közelmúltban elszenvedtem egy kis agyi infarktust. Kb. tíz napi fejfájás után ami ugyan viselhető volt, mert nem szedtem be rá semmit elmentem egy MR vizsgálatra és ott derült ki. A leletet alább írom. Az enyhe fejfájás bal szem mögötti ill. homlok bal szem fölötti oldalon sokszor most is “ mosolyog “ a fejem szinte egész napomat végigkíséri az érzés , néha kisebb nyilalasokkal tarkítva bal szem mögé. A fájdalom viselhető, inkabb a tudat zavar, maga a diszkonfort érzés , hogy érzem és nem tudom ez mennyire normális és ez meddig fog tartani vagy ezzel mostmár együtt kell élni.Gyógyszert nem szedek rá mert nem akarok fájdalomcsillapítón élni inkább az okát szeretnem szüntetni ha van rá lehetőség és mód. Van nyaki gerincsérv is kettő, bár a nyakam nem érzem most problémásnak tornaztataskor “ daral”. Volt egy enyhe szedulesem, a gerincemet rendbe tetettem azóta jelentősen javult. Jártam neurológusnal a carotis uh eredménnyel megyek vissza kontrollra. A carotis lelet rendben van nincs szűkület megtartott áramlás van. Kardiologusnal is jártam ott sem találtak eltérést a terhelés is rendben volt. Egyenlőre Asa 100- at 1* és egy 10 mg koleszterin gyógyszert szedek. Egyébként nem vagyok egy kimondottan fejfajós típus, markáns frontoknál előfordul szem mögötti vagy enyhe tarkótáji fejfájás de viselhető. Stressz az jelen van sajnos, elvesztettem apukamat három hónapja COVID miatt . Vérnyomásom sűrűn mérem nincsenek nagy kiugrások… pl. 120/88/75 . A szisztoles értek inkább kevesebb szokott lenni. Öt évig kaptam hormonpotlo kezelést valtozokori problémákra amit közös megegyezéssel a nőgyógyásszal másfél éve felfüggesztettünk (Ladybone 2.5mg) mondta próbáljam meg tudok e nélküle élni … esetlegesen mérlegelendő lenne e az újbóli szedése? A kesobbiekre nézve milyen tanácsa lenne? Mikor menjek újabb MR vizsgálatra kontroll jelleggel? Hogyan szabadulhatok meg az érzéstől hogy “ érzem “ hogy van fejem ráadásul mintha ott érezném, ahol a probléma van a fejemben… Segítséget ezúton is hálásan köszönöm! Üdv. Anikó

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fehér Gergely válasza Fejfájás témában

Kedves Kérdező!

Néhány mondat alapján elég nehéz diagnosztizálni, ám az MR leletet erős fenntartással fogadnám, fejfájás (migrén) esetén is lehetnek MR eltérések, melyet a kevésbé gyakorlott radiológus agyi infarktusnak leletez meg (persze az is lehetséges, hogy nincs igazam). Célszerű fejfájás ellátásában jártas neurológushoz fordulnia az eltérések megnyugtató tisztázása céljából.

Üdvözlettel:

Dr. Fehér Gergely

Dr. Fehér Gergely
Kérdés: 2021. június 19., 14:46; Megválaszolva: 2021. június 20., 11:14
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Agydaganat ?
Agydaganat? Van egyértelmű tünet?
Tisztelt Doktor Úr! Kicsivel több mint egy hónapja küzdök néhány aggasztó tünetettel. Kb 5 hét óta azt tapasztalom mintha fáradt lennék és...
Milyen betegségre utalhat a tünetek?
Stroke, agyvèrzès
Tarkón tájon nyomás, koponya MR...