Perifériás idegrendszer

Tisztelt Doktor Úr! 2016 óta a kétoldali fülsípolásom kialakulását követően, a kisagy területén érzek szinte állandó jellegű bizsergést, fájdalmat, szurkáló érzést, olyan érzés, mintha tépnék az idegeket. Kórházban minden létező vizsgálatot megcsináltak, minek az eredménye az alábbi: "ENG vizsgálattal horizontális síkban csaknem ingerelhetetlen mindkét oldali labyrinth. Diffúz, szédülékenységgel járó panaszai hátterében képalkotó vizsgálatokkal sem igazolódott érdemi kórok. ENG eredménye kétoldali perifériás vesztibuláris működéskiesést igazol. Ennek hátterében vírus toxikus hatása felmerülhet.." Azóta kiderült hogy az ok a lyme kór, ami kezelve van, de a kialakult állandó agyi szurkáló, fájó érzés megmaradt, bizonytalan járással együtt. A kérdésem az lenne, hogy van-e bármi javaslata, amivel ezt a bizsergő, szurkáló, fájó tünetemet enyhíteni tudnám a kisagy tájékán? (CT, MR negatív)

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fehér Gergely válasza fejfájás témában

Kedves Kérdező!

Ebből nehéz bármit is mondani, néhány mondat alapján nem tudom kihámozni a lényeget. A Lyme-kór diagnózist igen erős fenntartásokkal fogadnám, hacsak nem agyvízvételből történt a kimutatása, ugyanis rendkívül nagy a vérből történő vizsgálatok szórása és az eredmények igen erős fenntartásokkal kezelendőek. Látom, hogy Sibelium gyógyszert is szed, ezt döntően migrén kezelésére alkalmazzák. Felmerül bennem a szédülés/fejfájás együttállása esetén a vestibularis migrén lehetősége is, de ez csak igen erős tipp. Bővebben itt olvashat róla: https://www.webbeteg.hu/cikkek/fejfajas_migren/22397/a-migren-tipusai

Az mindenesetre megnyugtató, hogy érdemi kórosat nem mutattak ki a vizsgálatok, tüneti kezelés jön szóba első körben.

Üdvözlettel:

Dr. Fehér Gergely

Dr. Fehér Gergely
Kérdés: 2021. június 01., 13:01; Megválaszolva: 2021. június 01., 15:15
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Tarkón tájon nyomás, koponya MR...
MR lelet értékelése
Kedves Doktor Nő / Úr! A segítségét szeretném kérni …. Kb. két hete tartó fejfájás mely nem elviselhetetlen inkább idegesítő hogy mindig...
Fejfájás oka
Kedves Doktor Úr! A segítségét szeretném kérni… a közelmúltban elszenvedtem egy kis agyi infarktust. Kb. tíz napi fejfájás után ami ugyan...
MR vizsgalat
MRi, Jó napot kívanok szeretném megkerezni hogy mi a velemenye , az MR agykoponya vizsgalatomrol. Kontrasztanyagos vizsgalat T2,DWI,SWAN T2* T1...
2 éve tartó fejfájás
Tisztelt Doktor úr! 2 éve tartó fejfájásomnak egyenlőre senki nem találja az okát. A fejfájás jellege baloldali halántéktól fejtetőig...