Dadogó beszèd erös fejfájás

Tisztelt Dr Úr! Voltam MRI vizsgálaton dadogó beszèd és fejfájás miatt... A neurologus MRI javasolt ért egy nagyobb stressz igy ugy gondolta idegi alapon keletkezett a Dadogó beszèd. Indikáció: Másfél hónapja tartó erős fejfájás és dadogó beszéd. Elvégzett vizsgálatok MR - Koponya vizsgálat nativ A koponyáról készült MR vizsgálat során axiális siků T2, DWI, T2 GRE, 3D T1, valamint axialis siku T2 FLAIR sorozatokat készítettünk a teljes intracraniumról. A kamrarendszer rendes tágasságú, középvonali attolás nincs. A külsó liquortér szélessége szabályos. Az agyállományban diffúziógátlást mutató terület nincs. Kóros hemosziderin lerakódás nem látható. Mindkét nagyagyféltekében elszórtan megfigyelhető néhány igen apró, subcorticalis helyzetu, a T2 és FLAIR képeken magas szignálu góc. A jobb kisagyféltekében basalisan apró erekből összeszedődő, kb. 15 mm hosszú, maximum 1 mm lumentágasságú, aberráns lefutású érképlet észlelhető, mely egy meningealis érben folytatódik. Vélemény: Mindkét nagyagyféltekében vascularis eredetű fehérállományi gócok. A jobb kisagyféltekében DVA. Kérem segítsègèt a továbbiakban mi a teendö és mi a problèma nagyon nagy e a baj.köszönettel Zsolt

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fehér Gergely válasza fejfájás témában

Kedves Kérdező!

Azt célszerű lenne pontosítani, hogy a beszédzavar (dadogó beszéd) a fejfájás előtt volt-e, mert ebben az esetben komplikált (aurás) migrén lehetősége is felmerül. A fejfájásokról ezen az oldalon illetve a kapcsolódó linkeken tájékozódhat: https://www.webbeteg.hu/cikkek/fejfajas_migren/9412/a-fejfajas-okai

Az MR vizsgálat során a leírás alapján érdemi kóros nem látszik, a leírt fehérállományi eltérések leggyakrabban magasvérnyomás-betegség, cukorbetegség illetve migrén esetében látszódnak. Ezek általában mellékelletek, érdemi jelentőségük nincs.

A kisagyban van egy vénás fejlődési rendellenesség, ezzel teendő nincs, alkati dolog, veszélytelen eltérés.

Üdvözlettel:

Dr. Fehér Gergely

Dr. Fehér Gergely
Kérdés: 2021. április 28., 17:07; Megválaszolva: 2021. április 28., 17:19
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
2 éve tartó fejfájás
Tisztelt Doktor úr! 2 éve tartó fejfájásomnak egyenlőre senki nem találja az okát. A fejfájás jellege baloldali halántéktól fejtetőig...
Perifériás idegrendszer
Tisztelt Doktor Úr! 2016 óta a kétoldali fülsípolásom kialakulását követően, a kisagy területén érzek szinte állandó jellegű bizsergést...
Mri tovabbi kerdes segitseg ....
Agy mri angio nativ es kontrasztos...
Koponya MR és MRA vizsgálat...