Agy mri angio nativ es kontrasztos vizsgalat

Kalvariam igy kezdodott: Elkezdett fajni a fejem es neha szedultem (amugyis migrenes vagyok) Mri leletem: kozepvonali szimmeztrikus kamra rendszer.kulso es belso liquorterek normalis tagassaguak.az agy allomanyban korjelzu erteku elteres nem talalhato. A difuzzios sorozaton koros jelnovekedes nem jott letre. A swi sorozaton verzesre utalo jel nincs. Az inteaceionalis MRA FELVETELEKEN szignifikna stenosis,aneurysma nem abrazolodott. A cranci-cervicalis atmenetszabalyos. A jobb oldalon a vena jugularis interna teruleten magas jeladas lathato a nativ felveteleken.a mellekureg es piramis csontok legtartoak. Jobb oldalon a sinus maxillarisban 10 mmcysta talalhato. Ezutan neurologus velemeny, kozbe mar folyamatba volt a kontrasztos kiegeszito vizsgalat: a cd alapjan ezt irta a jobb flair kepeken (cd mar volt kontrasztos csak leletezes nem) hyperintens elterest ir.nem latok venas elzarodasra utalo jelet.nagy valoszinuseggel mellekleletnek tudhato be az elteres. Ezutan jott egy kontrasztos mri: eredmenye: dotagraf adasat kovetoen t1 sulyzott 3d mpr merest vegeztunk Kontrasztanyag adasat kovetoen koros kontrasztanyag halmozas nem lathato. A venas sinusok es jugularis internak abrazolodott szakasza kontraszttal jol telodtek. Velemeny: sinus thrombizis nem igazolhato. Dimmer: negativ Hasi uh: negativ Vervetel teljes verkep jo. Ennek fenyeben van e valamilyen teendom meg valamerre menni vizsgalatra? Vagy akkor lehet a stressz okozza mert nagyon megijedtem a jelintenzitas szo miatt. Utalhat ez tumorra? Vagy megnyugodhatok ha az lenne a kontraszt vizsgalat kimutatta volna?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fehér Gergely válasza fejfájás, szédülés témában

Kedves Kérdező!

A vizsgálati eredmények alapján érdemi eltérés nem mutatható ki. A többit célszerű megbeszélni gondozó neurológusával.

Üdvözlettel:

Dr. Fehér Gergely

Dr. Fehér Gergely
Kérdés: 2021. április 12., 16:17; Megválaszolva: 2021. április 14., 09:45
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Epilepszia
Agyi zavar?
Mi lehet a gyakori izomrángás és...
2 éves gyermek alvás közben...
Agyi áttétek és alvászavar