Miért fáj a fejem?

Tisztelt Doktornő! 18 éves vagyok. Szinte születésem óta asthmás, allergiás vagyok. Kb. 2 évvel ezelőtt minden nap súlyos fejfájásom volt. Voltunk szemészeten, de nem találtak problémát. Kiderült, hogy magas a vérnyomásom. Azóta vérnyomás csökkentőt szedek. Azóta nem volt ilyen jellegű panaszom. Mostanában (főleg tanulás közben) , újra jelentkeztek ezek a tünetek. (Fejfájás, enyhe nyomás a fejemben) Mi okozhatja ezt a probllémát?

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza fejfájás témában

Kedves Kérdező!

Fiatal korban a fejfájások nagy része idegi eredetű, de a kezdődő magas vérnyomás hátterében eleinte a "pszichés nyomás" is magas, a szervi elváltozások csak jóval később alakulnak ki. Úgy tűnik, hogy Önnél nem elég hatásosak a beállított gyógyszerek.Az alap probléma, a terhelésre bekövetkező rosszabbodások elsősorban pszochés eredetűek, de mindig gondolni kell egyéb okra a fejfájás hátterében. Mindenképpen belgyógyászati és neurológiai vizsgálata szükséges.

Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2021. január 29., 10:47; Megválaszolva: 2021. január 30., 06:46
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Köhögéskor erős fejfájdalom
Reggeli kozerzet
Koponya MR vizsgálati lelet...
Mik Fej fájdalom lehetséges...
Szúrkáló érzés