Mi bajom lehet? Kihez forduljak?

Tisztelt Cím! Kb. 5 hónapja a következő tüneteim vannak: tapintásra iszonyúan fáj a szemöldökömnél, halántékomnál, szemhéjamnál lévő terület (olyan mintha idegfájdalom lenne) . Semmi külső elváltozás nem tapasztalható, nincs megdagadva, nem piros, egyszerűen ha a szemöldökömhöz is hozzáér valami nagyon fáj. A körzeti orvos nem igazán vette komolyan, cataflamot és voltarent írt rá, viszont egyik sem használt. Mostanra már szinte napi szinten rosszullétek jönnek rám, szédülök, a nyakam görcsöl, szúrkál a szívem, illetve ma már olyan mintha a szememben is "ugrálna" az ideg. A háziorvos ideggyógyászatra küld, állítása szerint nyárra fog rám kerülni a sor. A kérdésem az lenne, esetleg Önök találkoztak e már ilyen tünetekkel, milyen betegségre utalhat, illetve nem szeretném megvárni amíg rám kerül a sor, - magánúton milyen orvoshoz, hová fordulhatnék aki érdemben tud segíteni? Kiegészítő információként: kiskorom óta migrénes fejfájással küzdök, illetve magas pulzussal, amelyre folyamatosan nobivololt szedek, illetve mellé aspirin protectet. Előre is köszönöm a válaszukat!

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza fejfájás témában

Kedves Kérdező!

A szemöldök vonalában, nagyjából az első és második harmad határánál a csontos koponyából kilépő ideg, a háromosztatú (trigemnusz) ideg legfelső ága tapintásra lehet érzékeny.Ezt a neurológusok is vizsgálják.

A panasz társulhat homloküreg gyulladáshoz, de magának az idegnek a sérüléséhez is.Ezen a helyen neuralgia csak ritkán szoott fellépni, mint ahogy Önnél sem. Ha csak tapintás váltja ki, akkor nem szükséges, sőt,káros fájdalomcsillapítot szednie.A leírt rosszullétek szorongás, pánik tünetek, melyeket kezelni kell.Azt gondolom, hogy a neurológus jó választás,de a nyári időpont elfogadhatatlan. Nem tudom, az ország melyik részében fordulhat elő, hogy egy fejfájós beteg csak hónapokkal később jut ellátáshoz.Ha mégis így lenne, a magénrendelésen segítséget fog kapni.

Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2021. január 26., 16:11; Megválaszolva: 2021. január 30., 06:39
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Köhögéskor erős fejfájdalom
Reggeli kozerzet
Koponya MR vizsgálati lelet...
Mik Fej fájdalom lehetséges...
Szúrkáló érzés