leukoaraiosis.

Üdvözlöm 28èves Anyuka vagyok Bizonytalan szèdülèseim több ève vannak voltam egy pár vizsgálaton minden negativ lett . Mostanában egy ideje memoria gondjaim lettek nehezen" fog az agyam "ès feledekenynek èrzem magam tompának ,de azt hozzá kell tennem stresszes èlettet is èlek ,szorongással . Elmentem sajat költsègemen koponya natív Mri re tavaly előtt októberben es most tavaly novemberben is szeretnem ha össze hasonlítaná a ket leletet van e vele teendő kell e további vizsgálat rosszabodott e egy év alatt ,Tavalyi mr leletet írnám: : kulso es belso liquorter normalisan tag .az oldalkamrak szimetrikusak,kozepallasuak.a cranio-cervicalis atmenet szabalyos. A frontalis feherallomanyban jobb oldali tulsullyal max 2-4mm es jeldus gocok lathatoak flair es reszben T2 kepekben. Egyebutt az agyalomanyban koros jeladasu terulet nem abrazolodik. Az orrmelekuregek legtartoak. Velemeny: lacunaris infarctusok mk. Frontalis lebeneny . A mostani pedig: a külső es belso liquoter az életkornak megfelelo. A kamerarendszer lényegében szimmetrikus a kozepvonali struktúrák magtartottak. A kisagyi tonsillak a foramen magnum sikje felett abrazolodnak. A cella media sikjaban es felette a frontális feherallomanyban ,mindkét oldalon de jobb oldali tul súllyal nehany apro kerekded a t2 képeken emelkedett jelintenzitasu képlet abrazolodik. Egyébb eltérés az agyalomanyban nem talalhato. Vélemény frontális leukoaraiosis . Vèrnyomásom rendben,cukor betegségem nincs voltam nyaki er vizsgálaton is az is negativ. Nagyon felek hogy befolyásolja a jövőmet kell e félnem.? Mit javasol Dr nő kell e meg valamilyen vizsgálat. A neurológusom nem lát bajt de en meg is tartok tőle,hogy komolyabb a baj.Sötètnek látom a jövöm. Köszönöm válaszát

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza Koponya MRI témában

Kedves Kérdező!

A leírt MRI elváltozások vérnyomásingadozás miatt kialakult kisebb agyi infarctusok, ezek nem okoznak panaszokat.A második vizsgálat gyakorlatilag ugyanazt az elváltozást írja le, ami nem azonos a leucoaraiosis elnevezésű elváltozással.Utóbbi fiatal betegeknél gyakorlatilag nem fordul elő.

A szédülés,a szorongás ,tartós fennállás esetén mindenképpen kezelést igényel.A stressz valóban számtalan betegséget idézhet elő,de a betegségtől való túlzott félelem tovább súlyosbítja a helyzetet. Azt javaslom, több MRI vizsgálatot ne csináltasson, mert ez nem fogja megoldani a problémát.

Belgyógyászati kivizsgálás, vérnyomás ellenőrzés a legfontosabb.

Minden jót kívánok.Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2021. január 16., 20:07; Megválaszolva: 2021. január 17., 06:09
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
2 hete tartó nyomásérzés a fejen?
Tisztelt Doktor Úr! 2 hete tapasztalok főleg napközben nyomásérzést, néha fájdalmat a fejem tetején, ill. a halántékomnál két oldalt. Ez főleg...
Korona-vírus vakcina oltóanyag-a...
Tisztelt Dr. Fehér Gergely Doktor Úr! Börzsei Sándor vagyok azt szeretném kérdezni Őntől,hogy nekem november 10.-én volt Budapesten a Honvéd...
Koponya MR vizsgálat eredménye
Szükséges CT vizsgálat?