Fejfájás és edzés?

Tisztelt Doktor! Igyekszem összefoglalni. 3 nap múlva lesz 1 hónapja hogy egy súlyzós edzés közben ahogy erőlködtem egy görcsös szorító fejfájást éreztem ami előre sugárzott egészen az arcomig.. HIrtelen sápadtság, megijedtem picit. Azóta tartósan tompa fejfájást érzékelek. Elég szorongós típus vagyok sajnos, amik váratlanul szoktam rám tőrni. Az utóbbi egykét évben úgy érzem hogy hipochonder is lettem sajnos. Az edzés az ami ezeket a problémákat orvosolta.(ez a munkám és a hobbim is) jelen helyzetben már érzek depressziót is,sajnos sokat görcsöltem rá hogy nem tudok edzeni és megállt minden.Ezek a betegségek ahogy mondják kéz a kézben járnak.Korábban nem voltam fejfájós és most sajnos nagyon aggaszt.Azóta már kétszer megpróbáltam edzeni mintha nem történt volna semmi, de ilyen nehézlégzés és erősödő fejfájást érzek az edzés közben... A tapasztalatom az hogy sokat hozzáteszek pszichésen. A mai nap kerültem neurológushoz aki beutalt mr vizsgálatra. Sokat nem mondott a problémára. Sikerült lenyugodnom a napokban valahogy, és megpróbáltam újra edzeni. A nehézlégzés és a tompafejfájás újra előjött amit most már inkább halántéknál érzékelek... gyógyszerre nem reagál a fejfájás. Tudom hogy vizsgálatok nélkül tapogatózás, de mégis mi lehet a bajom?:( nagyon hiányzik az edzés. Eddig nem volt a fejemmel problémám. A szorongásos testi tünetek mint pl a rossz közérzet és a többi múlik ahogy nyugtatom magam de ez az edzős fejfájós dolog valahogy mintha nem illene a képbe. Arra is gondoltam hogy tulajdonképpen a fejemben valami rendellenesség okozza ezeket az állandó visszatérő pszichés zavarokat. Mondjon valamit kérem erre a fejfájásra. Köszönöm

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a fejfájás témában

Kedves Kérdező! A fejfájás miatt elvégzett neurológiai vizsgálat során végleges diagnózis egyelőre nem született.Gondolom, a koponya MRI vizsgálat meg fog történni.Ezután mondhatjuk biztosan, hogy a fájdalom hátterében központi idegrendszeri ok nincs. A pszihés tünetei, mint az évek óta tartó szorongás, betegségtől való félelem, depresszió,viszont mindenképpen kezelést igényelnek. Sejtésem szerint a fejfájás is az előbb felsorolt okokkal állhat összefüggésben.Az edzőtermi munkát az MRI vizsgálat elvégzéséig ne erőltesse.Próbáljon lazább, kötetlen mozgásformára váltani. Minden jót kívánok. Üdvözlettel. Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2020. december 01., 22:02; Megválaszolva: 2020. december 06., 07:34
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
MR lelet értelmezése
Évek óta tartó szédülés
leukoaraiosis.
Lelet értelmezése