Bfs?

Kedves Doktor Ur! Kerdessel fordulnek On fele. 1 eve fennalo, testszerte fennalo izomrangasaim miatt irtam mar, es irnek ismet Onnek. Nyaron keszult eng/emg ez ugyben teljesen negativ lett. Oktoberben (5 honappal az elozo vizsgalat utan) elmentem egy ujabb vizsgalatra, de sajnos csak masik helyre tudtam elmenni, logisztikai gondok miatt. Az eredmeny: Nerurographia: a vizsgált idegeket (peroneus profondus, tibialis, soralis, medianus, ulnaris ) normális motoros, és szenzoros paraméterekkel regisztráltuk. Elektromyographia: A jobb oldali M.gastrocnaemius medialis: spontán aktivitásként ritka trifázisú, normális konfigurációjú, izolált fasciculatios potenciálok jelentkeztek. A motoros egység potenciálok stabilak, paramétereik normálisak. Vélemény: Benignus fasciculatio syndroma. Neurogen károsodásra utaló jeleket nem észleltünk. Javasolt: Panaszok fokozódása esetén kontroll. A kerdesem az lenne, hogy az als betegseg felregiagnosztizalhato-e eng/emg vel bfs re? Illetve mostanaban eszrevettem, hogy kisse kusza a beszedem, neha csuklik a beszedem, rosszul mondok 1-1 szot. Valamint a nyelvem jobb oldalan egy horpadast/melyedest veltem felfedezni. Kerem mondja meg, hogy ez lehet mar a nyelv atrophiaja, es esetleg mar bulbaris tuneteim vannak, vagy ezt szimplan bekepzelem magamnak es semmiseg? Gyakran harapok ra a nyelvemre is, illetve ugy erzem mintha kicsit jobban folyna a nyalam... https://kepkuldes.com/images/cfb1c5adefd82138f5cfb1d0cd0673b4.jpg Kerem a es a leletek fenyeben panaszaimat velemenyezze. Erossen aggodo, panikolos ember vagyok Koszonon

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a fasciculátió témában

Kedves Kérdező! Panaszait kivizsgáltatta.Neurogén károsodás nem igazolódott. A Benignus fasciculátiós szindróma kellemetlen, de nem veszélyes. A feltöltött képen én nem látok kórosat.Az állandó önmegfigyelés, betegségtől való félelem miatt apró, jelentéktelen dolgokat is felnagyít, kórosnak lát.A szorongás és pánik miatt azonban jó lenne szakemberhez fordulnia. Minden jót kvánok. Üdvözlettel: dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2020. november 23., 17:29; Megválaszolva: 2020. december 01., 06:24
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Szklerózis?
Gyűrűs és kisujj szüntelen...
MR lelet értelmezése
Évek óta tartó szédülés