• fej felszínének fájdalma

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Hetek óta van a fejemen egy nyomásra érzékeny terület, jobb oldalon a fejtetőn, kissé hátrafelé,olyan 4-5 cm csíkban, mintha pl. beütöttem volna a szekrény sarkába (semmi ilyen nem történt) és utána érzékeny/fájdalmas lesz. Emlett szinte az egész fejbőröm (?) is érzékenységet mutat, de ez a kisebb terület a központja. Nem tudom, mennyire tartozhat ide, de 7 hónapja szültem, és 4 hónapja a hajam is hullik. Emellett van egy deréktáji ill. nyaki gerincből fakadó tünetegyüttesem is, vállakba, bal oldali végtagokba sugárzik, zsibbad időnként (terhelésre pl.) - neurológián nyáron voltam, "egyéb mononeuropathiák" diagnózist kaptam, MR-re nem sikerült bejutnom a jelen helyzetben... szorongásos tüneteim is vannak sajnos, vérnyomáskiugrás, verejtékezés, pánikszerű tünetek, ezért nagyon megnyugtatna, ha tudnám, mi okozza ezt a fájást a fejemen, nem aggódnék még ezért is. Előre is köszönöm a szíves válaszukat.

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a fejfájás témában

        Kedves Kérdező! Én a panaszait elsősorban a szorongással hoznám összefüggésbe.A szülés körüli időszak nagyon megterhelő minden nőnél. Nem teljesen igaz, hogy a kisbaba születése csak a legnagyobb boldogságot jelenti.Emellett jelen van a test és a lélek fokozott érzékenysége,a felelősség, a fizikai megterhelés,a szoptatás,stb Ezek a legtöbb nő életében nagy kihívást jelentenek.A fejbőr érzékenysége sem jelent egyebet, mint az idegrendszer fokozottan feszült állapotát.A hajhullás is a stressz tünete lehet.Általános kivizsgálás mindenképpen szükséges,főleg laboratóriumi, belgyógyászati vizsgálatok. A szülés utáni időszakban gyakrabban lángolnak fel különféle autoimmun folyamatok csakúgy, mint pszichiátriai betegségek.Összességében Ön most fokozott támogatásra szorul, hogy mindketten,-a kisbabával együtt-átvészeljék ezt a kritikus időszakot. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2020. november 20., 09:47; Megválaszolva: 2020. november 22., 07:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben: