• aluszékonyság, fülzúgás, foltok a látótérben

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr, A következő tünetekkel fordulok Önhöz: Január óta egy néhány hónapos megszakítással emelkedett aluszékonyságot tapasztalok, ami nagyban megnehezíti a koncentrációmat a munkámra. Tudni kell, hogy egy nagyon stresszes időszakon vagyok túl, így ez is okozhatja, azonban nem múlik. Volt vérvizsgálatom is, amely semmilyen eltérést nem mutatott, pajzsmirigy is rendben van. Felkerestem egy neurológus szakorvost is, aki fizikális vizsgálat alapján nem talált eltérést, szerinte kizárt, hogy szervi bajom legyen. Szerinte a stressz miat tapasztalom a jelenséget, pihenjek többet. Sajnos annyira izgultam a vizsgálatkor, hogy néhány dolgot elfelejtettem megemlíteni. Ilyen például, hogy már több mint 2 éve apró foltokat látok a látóteremben, amit már szemész szakorvossal is megnézettem, Ő azt mondta, ne foglalkozzak vele, nem lát semmit a szememben. Továbbá idén kétszer is tapasztaltam egy furcsa jelenséget, amit a leírások alapján "fájdalom nélküli migrén aurának" neveznek. (Furcsa, vibráló fények, amik a látótér közepétől indulva kifelé haladnak, negyed órán keresztül tartott, mindkét szemben, fájdalom nélkül). Illetve másfél hónapja újabb tünet ütötte fel a fejét, ez már a neurológiai vizsgálat után, zúgni kezdett a fülem. Jellmezően hanghatásokra érzékeny, azaz vannak olyan mély és magas hangok,a mik "megremegtetik" a dobhártyám, illetve lefekvéskor némi morajlást is hallok a jobb fülemben (ez nem minden este tapasztalható). A fül-orr gégész szerint feszül a dobhártyám, adott rá egy Betarekvin nevű gyógyszert, azonban csak minimálisan javított a helyzeten. Szintén új tünet, hogy néha enyhe fájdalmat érzek a nyakamban, főleg a jobb odlalon, ami a tarkóm feletti részre is kisugárzik. összefoglalva tehát egyik tünetem sem mondható súlyosnak, ugyanakkor nagyon frusztráló, és egyébként is nagyon aggódó típus vagyok, főleg amióta olvastam róla, hogy ezek milyen betegségeknek a tünetei lehetnek, még rosszabb érzésem van (agydaganat pl.). Munkámból kifolyólag a nap nagy részében ülök, azonban nehéz lenne minden tünetet az aktivitás hiányára fogni. Mit gondol, érdemes további vizsgálatokat erőltetnem? A neurológus aki vizsgált nem akart CT-re küldeni, szerinte felesleges a vizsgálat alapján. Fontos még, hogy MR-re nem mehetek semmiképp, mivel jelenleg fogszabályozó készülék van a fogaimra rögzítve. Köszönöm a válaszát!

        Dr. Fehér Gergely válasza a fejfájás, szédülés, fülzúgás témában

        Kedves Kérdező! A panaszok eléggé szerteágazóak, és aggódása/szorongása is meghaladja a normális mértéket. Javasolt ezirányban is továbblépni, háziorvost felkeresni, szükség esetén szakellátás felé fordulni. A felmerülő aurás tünetek miatt koponya MR-t javasolnék a háttér megnyugtató tisztázása céljából, aura migrén nélkül meglehetősen ritkán fordul elő és további vizsgálatot igényel. Üdvözlettel: Dr. Fehér Gergely


        Dr. Fehér Gergely

        Dr. Fehér Gergely

        Kérdés: 2020. október 20., 20:10; Megválaszolva: 2020. október 21., 09:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben: