• Zsibadás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Jó napot. Hipertóniás vagyok. Általában mindkét karom zsibad,de lég inkább a ball karom teljes egészében, korábbi munka helyemen elégé meg erőltetem tőbbször is be görcsöl valamint olyan szinten begyulladtak az izmok hogy mozgás képtelené váltak sajnos ritkán fordultam vele akkoriban orvoshoz hiába volt iszonyatos fájdalmaim ennek 3 éve azóta van ez a zsibbadás plusz nyak alatt gerinc résznél is szokott néha hosszú állásnál zsibadni, lehetséges lenne enek vala mi szővődménye

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a kar zsibbadás témában

        Kedves Kérdező! Jó lett volna, ha levelében azt is megírja, történtek e vizsgálatok a baj okának tisztázására.Konkrétan milyen munkát végez,ami annyira megerőltető. A kar zsibadás oka lehet a felső végtagot ellátó perifériás idegfonat izgalmi állapota, mely többnyire átmeneti érzészavart okoz. Konkrétan bizonyos testhelyzetben az idegek nyomás alá kerülhetnek.Összefoglaló nevén ez a TOS szindroma.Magyarul mellkas kimeneti szindróma.Az összenyomódás oka lehet nyaki borda,vagy a mellkas kimenet izomzata.Lehetséges még a nyaki gerinc betegsége, porkorong sérvesedés is.Mindezeket nyaki röntgen vizsgálat, nyaki gerinc CT vizsgálat igazolja, bár egy egyszerű fizikális vizsgálattal is sok minden kiderülhet.Végeredményben 3 év után mindenképpen ajánlatos orvoshoz fordulni.Egyelőre nem szövődménytől kell tartani,hanem az eredeti okot felderíteni, és kezelni. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2020. október 14., 17:41; Megválaszolva: 2020. október 16., 08:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben: