Zsibadás

Jó napot. Hipertóniás vagyok. Általában mindkét karom zsibad,de lég inkább a ball karom teljes egészében, korábbi munka helyemen elégé meg erőltetem tőbbször is be görcsöl valamint olyan szinten begyulladtak az izmok hogy mozgás képtelené váltak sajnos ritkán fordultam vele akkoriban orvoshoz hiába volt iszonyatos fájdalmaim ennek 3 éve azóta van ez a zsibbadás plusz nyak alatt gerinc résznél is szokott néha hosszú állásnál zsibadni, lehetséges lenne enek vala mi szővődménye

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza kar zsibbadás témában

Kedves Kérdező!

Jó lett volna, ha levelében azt is megírja, történtek e vizsgálatok a baj okának tisztázására.Konkrétan milyen munkát végez,ami annyira megerőltető.

A kar zsibadás oka lehet a felső végtagot ellátó perifériás idegfonat izgalmi állapota, mely többnyire átmeneti érzészavart okoz. Konkrétan bizonyos testhelyzetben az idegek nyomás alá kerülhetnek.Összefoglaló nevén ez a TOS szindroma.Magyarul mellkas kimeneti szindróma.Az összenyomódás oka lehet nyaki borda,vagy a mellkas kimenet izomzata.Lehetséges még a nyaki gerinc betegsége, porkorong sérvesedés is.Mindezeket nyaki röntgen vizsgálat, nyaki gerinc CT vizsgálat igazolja, bár egy egyszerű fizikális vizsgálattal is sok minden kiderülhet.Végeredményben 3 év után mindenképpen ajánlatos orvoshoz fordulni.Egyelőre nem szövődménytől kell tartani,hanem az eredeti okot felderíteni, és kezelni.

Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2020. október 14., 17:41; Megválaszolva: 2020. október 16., 08:48
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
zsibbadás, kézremegés
Tiszelt Doktornő! 3 éve epilepsziát állapítottak meg nálam, erre gyógyszert szedek, mert enélkül folyamatos rohamaim lennének. Körülbelül egy...
SM terápiával kapcsolatos kérdés
Parkinson kór
Beszédzavar, MRA
Tisztelt Doktor Úr! Egy emésztőrendszeri gyulladás miatt hidegrázás, pulzusemelkedés, ingadozó vérnyomás alakult ki nagy kiugrásokkal, ami egymás...
Gyógyszerek szedése, vérnyomás